Zadnja Odprta kuhna to sezono na Ptuju

6. 9. 2018
Deli

V soboto, 8. septembra, bo Odprta kuhna še zadnjič letos obiskala Ptuj in obiskovalcem ponudila bogato mešanico kulinaričnih dobrot od blizu in daleč. Druženje ob finih grižljajih in osvežilnih požirkih bo potekalo od 10. do 21. ure, seveda pa bo tudi na zadnjem gostovanju Odprta kuhna v mesto prikolovratila z novostjo ali dvema.

To soboto bo na Ptuju lažnim in žejnim postreglo 24 različnih ponudnikov, med celotno sezono pa se jih je zvrstilo 32. Tokrat bo na Mestni trg čisto prvič prišla Gostilna Pri kozolcu, ki se je karavani Odprte kuhne pridružila letos. Gostilna, ki sicer domuje v Vojniku ob enem najstarejših kozolcev toplarjev v Sloveniji, slovi po tradicionalnih slovenskih jedeh. Pripravljajo jih po starih receptih iz lokalnih sestavin, posebej pa so specializirani za bio certificirane štruklje in krape, ki jih od začetka do konca pripravljajo sami. Z različnimi dodatki štruklje in krape postrežejo tudi na Odprti kuhni, kamor pripeljejo še domače svinjske in telečje pečenice – slednjih menda ne pripravlja nihče drug pri nas. Obe vrsti pečenic izdelujejo izključno iz slovenskega mesa in so tako dobre, da za spremljavo ne potrebujejo ničesar, razen koščka kruha in žličke gorčice.

Druga novost zadnjega gostovanja Odprte kuhne na Ptuju to sezono pa bo ljubljanski Majmun, za katerim stojijo kreativci, ki jih nekateri poznajo z odrskih desk, drugi z velikih platen, tretji iz TV-oglasov. Vsi, ki so kdaj jedli pri njih, pa jih poznajo po fini hrani. Ekipa, ki Majmun zastopa na Odprti kuhni, bo obiskovalcem postregla s šašlikom - na žaru pečenim piščančjim mesom na sabljah, ki ga, tako kot to počnejo na Bližnjem Vzhodu, s svežo zelenjavo in začimbami postrežejo zavitega v pšenično tortiljo. Sami sebi pravijo »okajena druščina«, njihova ponudba je prava paša za oči, ob njihovih hudomušnih dovtipih pa na svoj račun pridejo tudi ušesa in smejalne mišice.

»Začetek septembra je za vse naporen, končajo se dopusti in počitnice, šolski ritem prevzame komando, zato bo nekaj sprostitve v dobri družbi še posebej dobro delo. V ekipi smo ves teden držali pesti, da bi vreme zdržalo, in uspelo nam je! Res smo si želeli izpeljati še zadnji dogodek sezone, saj na Ptuju ne uživajo samo naši obiskovalci, ampak tudi mi. Povratne informacije, ki jih dobimo od naših ponudnikov, so v samih superlativih, pa tudi naše sodelovanje z Zavodom za turizem Ptuj je izvrstno. Zato smo njihovi ekipi še posebej hvaležni, saj organizacija takšnega dogodka ni mačji kašelj,« je dejal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, in dodal, da se bo sodelovanje seveda nadaljevalo tudi prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ