Zakaj so vsi šefi moški? Ker se šefica čudno sliši.

Zakaj so vsi šefi moški? Ker se šefica čudno sliši. (foto: profimedia) profimedia
4. 2. 2015

'Stereotipi so ena od glavnih ovir na poti do uravnotežene zastopanosti spolov na vodilnih in vodstvenih položajih v gospodarstvu in podjetništvu,' so prepričani na MDDSZ in Združenju Manager.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) in Združenje Manager (ZM) organizirata okroglo mizo Delo dobi: manager (M/Ž) ter mednarodno konferenco Lepotica in zver: ne podcenjujte moči talentov, ki bosta 5. in 6. februarja v Ljubljani.

Uveljavljene tuje in domače strokovnjakinje ter strokovnjaki bodo predstavili problematiko neuravnotežene zastopanosti žensk na vodilnih in vodstvenih položajih v gospodarstvu in podjetništvu ter z njo povezane rezultate raziskav, najboljše tuje in domače prakse ter možne rešitve. Konferenca poteka v okviru projekta Vključi.Vse, ki ga sofinancira Evropska komisija iz sredstev programa Progress, izvajajo pa Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Združenje Manager in Komisija za preprečevanje korupcije, s ciljem ozaveščanja in razbijanja spolnih stereotipov, ki predstavljajo glavno oviro za uravnoteženo oz. najmanj 40-odstotno zastopanost vsakega spola na vodilnih položajih v gospodarstvu.

Ženske v Sloveniji predstavljajo približno 60 odstotkov oseb z zaključeno diplomo terciarne stopnje in skoraj polovico delovne sile. Če upoštevamo izobrazbo, ženske vstopajo na trg dela bolje usposobljene kakor moški, vendar pa jih bistveno manj zaseda najvišja mesta gospodarskega odločanja. Napredovanje žensk na poklicni poti omejujejo sistemske prepreke, stekleni stropi, labirinti in lepljiva tla, en izmed najbolj trdovratnih vzrokov za neenakost spolov pa so spolni stereotipi, ki vplivajo na karierne poti žensk in moških. Posledično je v upravah največjih javnih delniških družb v EU samo 17,8 % žensk, na mestih predsednic uprav 7 %, v Sloveniji 5 % oziroma ena sama ženska.

Cilj projekta Vključi.Vse in prihajajoče dvodnevne konference z okroglo mizo je opozoriti na stereotipe, ki še vedno krojijo slabšo zastopanost žensk na vodilnih položajih, ter na druge ovire, s katerimi se srečujejo ženske. Predstavljeni bodo tudi zanimivi rezultati raziskav, ki kažejo, da so podjetja z večjo zastopanostjo žensk na vodilnih položajih organizacijsko in finančno bolj uspešna, kar velja tudi za upravljanje podjetja.

Konferenca bo potekala 5. in 6. februarja 2015 v Grand Hotelu Union. Več o konferenci in programu lahko preberete na uradni spletni strani konference.