Zaključil se je aprilski sklop vaj za muzikal Brijantina

Zaključil se je aprilski sklop vaj za muzikal Brijantina (foto: Arhiv podjetja Prospot) Arhiv podjetja Prospot
3. 5. 2018

Pred prvomajskimi prazniki se je zaključil ciklus vaj za plesalce in igralce, ki bodo nastopili v muzikalu Briljantina.

Plesalci so vadili plesne točke pod vodstvom koreografinje Milice Cerović in ob pomoči Matevža Česna. Režiser Jug Radivojević, ki je v Sloveniji režiral tudi do zdaj najuspešnejši muzikal Mamma Mia!, je igralce pripravljal na njihove vloge v muzikalu Briljantina. Kljub mnogim neprespanim uram in trdemu delu pri učenju vlog na vajah ni manjkalo komičnih situacij in smeha. Iz posameznikov je tekom vaj počasi nastajala ekipa, ki nas bo od junija dalje razveseljevala z igro, plesom in petjem.

Briljantina je muzikal, ki govori o življenju najstnikov s skupno željo po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny ter pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy. Vlogo Sandy in Dannya bosta igrala Saša Lešnjek in Luka Markus Štajer. Ostale igralske vloge si bodo razdelili Maša Medved, Mariša Jagodič, Rahela Horvat Toš, Manca Kepic, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž, Nastja Vodenik, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Gašper Oblak, Žiga Lukman, Niko Krhlanko, Matevž Derenda, Klemen Mramor in Žiga Bunič.

V igralski zasedbi bodo poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk: Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Alenka Tetičkovič, Uroš Smolej in Domen Valič. V plesno-pevskem zboru se bo izmenjavalo več kot 30 plesalcev in pevcev. V predstavi bo nastopilo sedem vrhunskih glasbenikov.

Briljantina (v originalu Grease) je bila z velikim uspehom uprizorjena v gledališčih širom sveta. K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala John Travolta in pevka Olivia Newton John. Več o predstavi lahko najdete na povezavi: https://www.briljantina-muzikal.si/

Premiera Briljantine bo junija v Ljubljani. Glede na to, da je producent Briljantine isti kot pri najuspešnejšem muzikalu pri nas, muzikalu Mamma Mia!, ne gre dvomiti, da bo tudi Briljantina odlična predstava.

Vstopnice so že v prodaji!