Žan Serčič predstavlja novo pesem 'Čakam'

20. 1. 2016

O novi pesmi s country pridihom je Žan Serčič povedal: »'Čakam' govori o čakanju lirskega subjekta na nekaj, kar mu je bilo obljubljeno, istočasno pa je globlji pomen pesmi entuziazem a hkrati tudi nesreča ljudi, ki že dlje časa čakajo na nekaj za kar globoko v sebi vedo, da ne bodo dobili več nazaj.«

Entuziazem ter upanje sta prikazana v pozitivnih melodijah pesmi, sporočilo pa je ovito v besedilo polnem metafor. Največji del ritma v pesmi so kitare, ki pesem vlečejo naprej, ter na nek način spominjajo na bitje urinega kazalca, ki ponazarja čakanje. Pesem je bila posneta v studijih Art Music Records in Pero & Sound, saj je Žan iskal specifičen zvok, za katerega se je moral napotiti kar v dva studia. Kot že velikokrat poprej je tudi tokrat za novo pesmi 'Čakam' Žan odigral električno in akustično kitaro, ter odpel vse vokale. Ponovno se je izkazal tudi kot avtor, saj je besedilo besmi in aranžma napisal sam. Pri nadaljnem nastajanju nove uspešnice so mu pomagali Goran Sarjaš na bas kitari, Boris Šemen na klavirju ter Samo Sreš na bobnih.

S skladbo 'Čakam' glasbenik napoveduje nov mejnik v glasbeni karieri, saj je bila pesem v celoti posneta v studiu z Žanovo novo ustvarjeno spremljevalno skupino, ki so jo fantje sestavili septembra, nad katero je glasbenik zelo navdušen, saj se vsi odlično razumejo. Le po nekaj skupnih vajah so postali prijatelji in so zelo hitro začeli z improvizacijo Žanovih pesmi. »Z idejami smo se zelo ujeli, zato sem dobil navdih za 'Čakam' - pesem z veselo melodijo, pa vendar globokim tekstom, katerega si vsak lahko predstavlja po svoje.« je povedal Žan in naznanil: »Od zdaj naprej me boste na velikih odrih vsekakor videvali le še z bandom, to je bila že od nekdaj moja največja želja!«

Žan Serčič prihaja iz mlade generacije glasbenikov, ki bodo v prihodnjih letih krojili slovensko glasbeno pop sceno. Po odlični predstavitvi v finalni oddaji druge sezone oddaje Slovenija ima talent , se je takrat 15-letnik še bolj predal glasbenemu ustvarjanju.

V štirih letih je Žan predstavil avtorske pesmi 'Zate', 'To poletje', zadnji singl 'Sateliti', ter nekaj odličnih priredb od katerih prav posebej izstopa uspešnica zadnjih dveh let, 'Silvestrski poljub', ki jo je glasbenik posnel s pevko Evo Boto.

Pred novo skladbo 'Čakam' in ustanovitvijo spremljevalne skupine, Žan kljub radijskim uspešnicam ni bil pripravljen na izdajo albuma, saj kot pravi, se je še iskal v glasbi. Vendar zdaj, ko je našel svoj zvok in prave ljudi okoli sebe, morda se lahko zgodi tudi album.

Ko se obrne nazaj na svoj prvi nastop v oddaji Slovenija ima talent' vse do debitanskega nastopa na Melodijah morja in sonca s skladbo 'Ljubezen na prvi pogled' , je o svojih izkušnjah povedal, da je danes popolnoma drug človek. Najbolj je vesel, da je s številnimi nastopi uspel premagati enega najhujših sovražnikov – tremo, za katero pravi, da je bila zelo trdovratna.

Za Žana Serčiča bomo navijali že 27. februarja, saj se bo v okviru festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe predstavil na letošnji EMI.

O tem kako ustvarja besedilo in glasbo pa je mlad avtor povedal, da ideje nastanejo kar same po nekem dramatičnem dogodku, ki se mu je zgodil v preteklosti. »Moje komponiranje je zelo zanimivo, saj ponavadi nastajata melodija in glasba istočasno. Najprej delček besedila, nato pa melodija, potem tuhtam kako povezati, ter prenesti sporočilo iz samega pomena besedila v melodijo. Hkrati poskušam odkriti neko novo dimenzijo slovenskega pesnjenja, ter postavitve melodij ki bi doprinesle v razvoj slovenske pop glasbe, ki je, na žalost moram tako reči, v zadnjih nekaj letih popolnoma izgubila svojo mesto na slovenski glasbeni sceni.«

In kaj ga tako močno motivira v glasbi, saj se je zelo mlad podal v glasbeni svet – ustvarjanje glasbe in poučevanje kitare. »V glasbi me naprej žene odziv ljudi, ki me podpirajo in ki stojijo za mano pri mojih avtorskih projektih. In tudi ni boljšega občutka kot pohvala neznanih ljudi, ki jim je iskreno všeč moja glasba, saj nas na nek način povezuje, kar je tudi čar glasbe nasplošno. Naprej me vleče tudi pričakovanje in na nek način nevednost kaj bo nastalo, ko bom zlil svoja čustva na prazen list, ter se za cel dan zaprl v studio z mojim bandom. To me dela najbolj produktivnega, konec koncev pa mi glasba nasplošno pomeni največ, zato si ne znam predstavljati življenja brez nje.«

Značke: Žan Serčič

Priporočamo