Zaradi koronavirusa prva večja odpoved: prestavljen koncert Andree Bocellija v Stožicah

Vir: STA
7. 3. 2020

V Sloveniji je potrjenih 12 okužb z novim koronavirusom. Stopnja tveganja prenosa se povečuje, zato bo minister za zdravje danes podpisal sklep o prepovedi večjih prireditev.

Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedala, da se stopnja tveganja prenosa novega koronavirusa povečuje. Zato so predlagali omejitev množičnih prireditev. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek je pojasnila, da se tak sklep že pripravlja v podpis ministru za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Alešu Šabedru.

Kakšne točno bodo omejitve, tako še ni jasno, pričakovati pa je popolno prepoved večjih prireditev v zaprtih prostorih. Tako je med drugim prestavljen tudi današnji koncert Andree Bocellija v Stožicah. Kako bo s poleti v Planici, še ni jasno. Možno je, da bodo potekali brez gledalcev.

Zaenkrat pa ni potrebe po zapiranju vzgojno-izobraževalnih ustanov, so STA povedali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ). Zavedajo se sicer, so dodali, da se situacija spreminja iz ure v uro.

Priporočamo