Zaradi Mihe Deželaka se bo prvič na morje odpeljalo več kot 200 otrok

6. 6. 2016

Miha Deželak, jutranji sovoditelj Denisa Avdića na Radiu 1, se je v soboto podal na dobrodelno pot po Sloveniji, z namenom zbrati kar največ denarja za letovanje otrok iz socialno šibkih družin. Denar bo šel tistim otrokom, ki nikoli še niso preživeli počitnic na morju ali celo takim, ki bodo morje videli in občutili prvič.

Na poti so se mu pridružili in ga podprli tudi številni znani Slovenci in športniki

Svojo pot, dolgo več kot 800 km, je pričel v soboto zjutraj v Kranjski Gori, se peljal skozi Jesenice, Kranj, Medvode, Ljubljano in Domžale, kjer so zanj navijali TV in radijski voditelj Klemen Bučan, glasbenik Andrej Šifrer, reper Zlatko ter župan mestne občine Ljubljana, Zoran Janković. Prvi dan je pot zaključil v Kamniku, natančneje v restavraciji Das ist Valter, kjer se je naš kolesarski frajer še malce okrepčal. In to v najboljši družbi svoje družine, poslušalcev, Roberta Kranjca ter Denisa Avdića in Jane Morelj, ki sta prišla v Kamnik pozdravit junaka in mu čestitat za uspešno opravljen prvi dan.

Drugi dan ga je v Velenju pričakala radijska voditeljica in mlada mamica Ivjana Banić. Sklepala je, da ga že nekoliko boli zadnjica, zato mu je za vzpodbudo prinesla podlogo, da bo lažje sedel.

Tretji dan sta se mu pridružila televizijski zvezdi Boštjan Romih in Marko Potrč. V Mariboru je zaigral bobne z bobnarjem skupine Elvis Jackson Markom Sorškom – Sokijem, v Murski Soboti pa se mu je pridružila simpatična Prekmurka Alma Merklin.

Četrti dan se je za Junaka Deželaka začel precej pestro. Kar v posteljo je prejel kuverto, v njej pa dobil nadaljna navodila. Dejanu Zavcu je moral pripraviti jajca za zajtrk ter mu jih odnesti v njegovo pisarno. Izziv je bil uspešno opravljen. Dejan je bil z jajci zadovoljen, zato je Deželaku vrnil kolo, ta pa se je z ekipo nato s Ptuja odpravil naprej na pot. V Krškem ga je pričakala in mu prenesla pozdrave sodelavcev Radia 1 jezična Mama Manka.

Deželak je četrti dan prispel v Šmarješke Toplice. Tam ga je čakala kopel, masaža, večerja in prav posebno presenečenje - njegova žena Irena. Razvajanje ni trajalo dolgo, saj so mu na vse zgodaj zjutraj pripravili posebno budnico. Z vojaki Slovenske vojske se je Deželak ogrel in podal na pot proti Novemu mestu.

Miha Deželak se je na poti podružil tudi s priljubljeno televizijsko voditeljico Nušo Lesar, ki ji je zaupal svoje občutke s kolesarjenja po njenih domačih krajih. Povedal je, da so se Ribničani izkazali, harmonika ni manjkala, pa tudi ''šnopček in špehec'' je dobil. Poleg čudovitega pisma, ki ji ga je prebral.

Na poti rešili tudi ovčko

Šesti dan je Deželak junak potoval po Vipavski dolini v družbi slovenskega kolesarja Kristijana Korena. Naša ekipa je na poti od Razdrtega proti Vipavi naletela tudi na nebogljeno ovčko, ki se je znašla v težavah. Mali kosmatinki je uspelo pobegniti skozi ograjo in se ji oddaljiti od svoje mamice. Deželak je to opazil in nemudoma priskočil na pomoč.

Zbrali več kot 62.000 evrov

V petek je Deželak=Junak vseslovensko pot zaključil v Mladinskem zdravilišču na Debelem Rtiču. In čeprav ga je bilo strah, da mu ne bo uspelo zbrati toliko denarja kot lansko leto, mu je uspelo! Zbral je več kot 62.000 evrov in tako bo lahko razveselil marsikaterega otroka, ki še ni bil na morju ali na počitnicah.

Značke: Miha Deželak