Zavarovalnica Generali Grubin memorial podprla tudi ob 60-letnici Vitranca

16. 3. 2021

Zavarovalnica Generali je na 60. izvedbi Pokala Vitranc kljub omejitvam, povezanim z novo realnostjo, skušala biti aktivna na mnogih področjih. Tako je bilo njihovo znamčenje opaziti tako rekoč na vsakem zavoju ter slehernem koraku. Med drugim se je levjesrčna zavarovalnica jubileju Vitranca poklonila s 60 plišastimi maskotami – Levčki, ki so jih oba tekmovalna dneva skupaj s slovenskimi zastavicami prejeli tudi vsi smučarji, ki so se na tekmah uvrstili na zmagovalni oder.

Medtem ko so organizatorji vzporedno s tekmama najboljših veleslalomistov in slalomistov zemeljske oble organizirali dobrodelno akcijo VITRANCcares, prek katere lahko za program Botrstvo v športu s ključno besedo VITRANC5 s SMS-jem na številko 1919 nakažete pet evrov, je Zavarovalnica Generali dodatno stopila naproti tudi Reneju Mlekužu in Domnu Mavriču. Slednja sta neumorna protagonista Grubinega memoriala.

Tega dogodka, ki se z namenom zbiranja sredstev za družine s šibkejšimi socialnimi razmerami spominja leta 2015 tragično preminulega Draga Grubelnika, zavoljo pandemije že drugič ni bilo mogoče izpeljati. To pa ni zaustavilo dobre volje udeleženih v to plemenito akcijo.

»Izjemno me radosti to, da so se nekateri sponzorji celo samoiniciativno ponudili, da kljub vnovični odpovedi tekmovanja v spomin na našega prijatelja Draga Grubelnika, prispevajo sredstva za dober namen. Iz srca sem hvaležen Zavarovalnici Generali, da je prispevala 2000 evrov in tako naša prizadevanja podprla tudi v teh za vse izzivov polnih časih. Zbrana sredstva bomo donirali na naslednjem Grubinem memorialu družini, ki jo bomo izbrali konec tega leta. Lepo bo spet narisati nasmeh na obraz nekomu, ki živi v stiski,« je ob predaji donacije povedal nekdanji vrhunski smučar ter smučarski sopotnik in Dragov prijatelj Rene Mlekuž, sicer ustanovitelj in glavni organizator Grubinega memoriala.  

Priporočamo