Zavarovalnica Generali med finalisti za nagrado Evropske komisije »BeActive Workplace Award«

Zavarovalnica Generali med finalisti za nagrado Evropske komisije »BeActive Workplace Award« (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
16. 12. 2020 | Promocijsko sporočilo

Kot edino slovensko podjetje se je na povabilo Olimpijskega komiteja Slovenije zavarovalnica Generali prijavila na razpis neprofitne organizacije EPSI (Evropska platforma za športne inovacije), ki deluje pod okriljem Evropske komisije in nagrajuje projekte  za promocijo športa in dobrega počutja. 

Med 95-imi povabljenimi iz 26-ih različnih držav se je zavarovalnica Generali s svojim projektom Jutranje razmigavanje uvrstila v finale v kategoriji »aktivnih delovnih mest« in bila ena od treh finalistov za nagrado #BeActive Workplace Award. Zato so s strani organizatorjev prejeli tudi povabilo, da sodelujejo pri razvoju novega certifikata za podjetja, ki skrbijo za telesno dejavnost zaposlenih.

Vrednost projekta Jutranje razmigavanje, ki so ga v zavarovalnici Generali zagnali letos spomladi ob prvem valu epidemije, je bila opažena predvsem zaradi odličnega odziva na korona krizo in kot nov način povezovanja zaposlenih. »Gre za pomembno investicijo v zdravje zaposlenih, medsebojno povezovanje, občutek varnosti, kar posredno vodi tudi v večjo učinkovitost,« pravi Eva Zorko, HR skrbnica poslovnega področja v Generaliju in idejna vodja projekta.

Projekt Jutranje razmigavanje – onlina telovadba po spletu je primer dobre prakse, ki dopolnjuje številna prizadevanja zavarovalnice Generali za dobro počutje svojih zaposlenih.

Ker večina zaposlenih dela od doma, so v izjemno kratkem času v prvem valu epidemije v oddelku za razvoj kadre zanje razvili program skrbi za zaposlene, ki skozi številna spletna predavanja, okrogle mize, druženja in izzive naslavlja glavne stebre skrbi za zaposlene. Poleg Jutranje telovadbe so zaposlenim na voljo aktivnosti s področij zdrave prehrane, psihološkega blagostanja, razvijajo pa tudi nove veščine, potrebne za uspešno delo od doma in uravnoteženje službenega in družinskega življenja prav sedaj, ko je ta razmejitev zaradi dela od doma še težavnejša. Zavarovalnica Generali je tudi imetnica polnega certifikata Družini prijazno podjetje.

Zaradi številnih aktivnosti, ki so jih v zavarovalnici  Generali razvili za zaposlene in uvrstitve med finaliste, so povabljeni k sodelovanju pri razvoju novega certifikata za podjetja, ki skrbijo za telesno dejavnost zaposlenih, kar jim pomeni zelo veliko.

Značke: generali

Priporočamo