Zavod Ypsilon vabi na posvet o inovativnih oblikah zaposlovanja mladih

21. 10. 2016
Deli
Zavod Ypsilon vabi na posvet o inovativnih oblikah zaposlovanja mladih (foto: profimedia)
profimedia

Zavod Ypsilon pričenja projekt Made with Y, ki bo mladim med 15. in 29. letom pomagal na poti do redne zaposlitve.

V Zavodu se zavedajo aktualne problematike brezposelnosti mladih ter izziva zaposlovanja kompetentne mlade delovne sile na strani delodajalcev, zato predstavljajo inovativno rešitev Made with Y profesionalcev. Zavod Ypsilon je generator mnogih drugih socialnih inovacij.

Namen projekta Made with Y je prek spodbujanja inovativnih oblik mladinskega dela z inovativnimi pristopi reševati problematiko brezposelnosti mladih in med mladimi spodbujati aktivno državljanstvo. Aktivnosti so usmerjene k dosegu dviga zaposljivosti in trajne zaposlenosti mladih med 15. in 29. letom ter dvigu stopnje aktivnega državljanstva. S široko partnersko mrežo organizacij iz različnih področjih delovanja in inovativnimi pristopi k reševanju problematike brezposelnosti mladih predstavlja unikum ima zelo velik potencial na lokalni, regionalni in nacionalni ravni.

Predstavitev projekta Made with Y s posvetom o inovativnih oblikah zaposlovanja mladih bo v torek, 25. oktobra 2016 ob 11.00 uri v sejni sobi senata (desno od recepcije) na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Gostje posveta bodo predstavili različne vidike, kako reševati problematiko brezposelnosti mladih in vprašanje kompetenc, ki jih mladi potrebujejo za uspešen nastop na trgu dela.. Pomen koristnosti projekta Made with Y bo predstavljen tako s strani mladih iskalcev zaposlitve, kot tudi s strani zaposlovalcev.

Zaradi omejenega števila mest ste naprošeni, da svojo udeležbo na torkovem posvetu potrdite na elektronski naslov pr@ypsilon.si.

ypsilon

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan