Zbrali več kot 2.000,00 eur za Slovensko društvo hospic v Mariboru

Umetniška klopca Trenutek, avtorice Vlaste Čobal Sedmak (foto: Gera) (foto: Slovensko društvo hospic, Maribor) Slovensko društvo hospic, Maribor
12. 6. 2019

Z dobrih 2.000 evrov vredno donacijo Slovenskemu društvu hospic, natančneje območni enoti Maribor, ter nedavno postavitvijo umetniške klopce Trenutek na Dravskem nabrežju, avtorice Vlaste Čobal Sedmak, pod okriljem društva Zgodbe o klopeh in ljudeh, se je zaključila prva humanitarna akcija Nemogoče je samo beseda 2019, pobudnik in organizator katere je bilo Športno društvo Non+ultra. Omenjene aktivnosti pa so hkrati tudi uvod v dolgoročni Hospicev projekt Maribor sočutno mesto.

Od četrtka, 30. maja, do petka, 7. junija, so člani Športnega društva Non+ultra z organizacijo humanitarnega trail teka in pohoda na Piramido ter dveh dobrodelnih koncertov za Slovensko društvo hospic tako med seboj povezali več kot tisoč Mariborčanov. Med soorganizatorji večdnevnega bogatega in raznolikega programa pa so bili še Humanitarni Soroptimist klub Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Slovensko društvo hospic in Mestna občina Maribor.

Na pomoč so jim s prostovoljnim delom prav tako pristopili mnogi podporniki: Zaposlitveni center Avantus, dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor, Druge gimnazije Maribor, Srednje gradbene šole Maribor ter študenti Alme Mater Europaea, organizatorji Pohorje ultra traila, studio Foto Javornik in MP produkcija pa so poskrbeli za trajen spomin na dogodke. Pridružili so jim se še Svizec d.o.o., člani Šole zdravja Maribor in okolica, fizioterapevtka Liljana Jarh, priznana arheologinja Mira Strmčnik Gulič, osebna trenerka Manuela Pendl iz Centra za promocijo zdravja ter Vitja Sikošek. Med pomočniki pa seveda niso manjkali prostovoljci iz hospica.

   

A brez sponzorjev in donatorjev bi projekt Nemogoče je samo beseda vendarle ostal zgolj lepa ideja, zato se organizatorji še enkrat najlepše zahvaljujejo:

  • Humanitarnemu Soroptimist klubu Maribor, Izi Login, MDT & T d.o.o., PressClipingu, Comtecu, Soundbiroju, Dechatlonu Maribor, Regionalnemu RTV Centru Maribor, Rogaču d.o.o., Lekarni Toplek Ptuj, Florjančič Tisku d.o.o., ArmaMaxa optiki in galeriji – Dilectus d.o.o., Almi Mater Europaea, Mariborskemu vodovodu, Plinarni Maribor, Cestnemu podjetju Ptuj d.d., Časopisu Večer d.o.o., Radiu City, Galeriji Petrina, Vina Joannes Protner, Minoritski kavarni - Honor d.o.o., Mesariji in predelavi mesa - Skodič Danilo s.p., Medizobu d.o.o. in Izobraževalnemu centru Piramida Maribor - Medpodjetniški izobraževalni center.

 


 


 Verjamemo, da se nam jih bo prihodnje leto pridružilo še več, do tedaj pa vas vabimo, da se čim pogosteje prepustite miru in večnemu toku reke na hospic klopci Tišina na desnem bregu Drave.