Zbrana sredstva Grubinega memoriala predana družini

Letos pa so zbrana sredstva šla 7 članski družini iz Radelj ob Dravi  (foto: Grubin memorial Press) Grubin memorial Press
9. 4. 2018

Tik pred začetkom letošnjega Pokala Vitranc so se na kranjskogorskem smučišču Kekec zbrali nekdanji slovenski in tuji smučarji, znani slovenci in ljubitelji smučanja. Vsi s skupnim namenom, smučati v spomin nekdanjemu slovenskemu smučarskemu reprezentantu Dragu Grubelniku in s smučanjem zbrati sredstva za sedem člansko družino v stiski iz Radelj ob Dravi.

Družino je na domu obiskal organizator Grubinega memoriala Rene Mlekuž
Najstarejša hči Sergeja, je v zahvalo narisala portret Draga Grubelnika.

Družino je na domu obiskal organizator Grubinega memoriala Rene Mlekuž in jim predal donacijo, na dogodku so zbrali več kot 8.000€, družina pa bo s tem denarjem lahko uresničila željo otrok in jim na podstrešju uredila sobo."Vesel in počaščen sem, da vsako leto z memorialom lahko pomagamo pomoči potrebnim. Zdaj, ko sem družino spoznal tudi v živo, sem se še dodatno prepričal, da gredo zbrana sredstva tudi letos v prave roke."

Sedem članska družina sicer živi v starejši nedokončani hiši, ki jo imajo v najemu, spijo pa v dveh sobah. "Velikokrat v življenju smo se srečevali s težkimi izkušnjami in včasih smo imeli občutek, da se ne bomo izkopali iz tiste situacije. A vendar smo vedno našli pot iz nje. Ja, živimo zelo skromno, a srečni smo, da smo lahko skupaj in da imava otroke, ki znajo razumeti, da jim ne zmoreva nuditi vsega kar si želijo in znajo ceniti vsako stvar, ki jo dobijo in si jo radi podelijo med seboj," je ob obisku povedala mama.

Na prvem dogodku so celotna zbrana sredstva namenil Dragovemu sinu Maksu, na drugem Grubinem memorialu so z zbranimi sredstvi pomagali sedemnajstletnemu Timu. Letos pa so zbrana sredstva šla 7 članski družini iz Radelj ob Dravi (bližina Dragovega doma), ki živi v težkih razmerah in ji bo zbran denar prišel še kako prav.

Videoprodukcija: Studio B