Zdaj je znana tudi lokacija snemanja resničnostnega šova Bar

Zdaj je znana tudi lokacija snemanja resničnostnega šova Bar (foto: profimedia) profimedia
2. 1. 2015

To, da na Planet TV spomladi prihaja resničnostni šov Bar, čivkajo že ptički. Zdaj pa so nam iz njihove televizijske hiše še sporočili, da bo lokacija snemanja resničnostnega šova kar ljubljanski Nebotičnik. Ali še bolj natančno: središče dogajanja bo v Klubu Lounge, ki je del Nebotičnika.

Bomo spomladi spremljali Bar slavnih?

Nebotičnik, markantna zgradba v središču Ljubljane, je bila prva visoka stavba, zgrajena leta 1933.

Vitka stolpnica z ravnim fasadnim ogrinjalom, enakomerno razdeljenimi pravokotnimi okni s kamnitimi okvirji, poudarjenim pritličjem in polkrožnimi odprtinami kavarne pod vrhom je še danes čar Ljubljane. Unikatno zgrajeno krožno stopnišče v središču zgradbe še danes slovi po svoji neverjetni natančnosti in uspehu znanega slovenskega arhitekta Vladimirja Šubice. Ljubljanski nebotičnik je bil zgrajen 21. februarja leta 1933. Po naročilu Pokojninskega sklada ga je projektiral arhitekt Vladimir Šubic.

Ob odprtju je bila to najvišja stavba v srednji Evropi in do druge svetovne vojne najvišja stavba na Balkanu. Kavarna je bila ob odprtju urejena z izbrano opremo in dekoracijo po vzoru ameriških kavarn. Stene so bile obložene s kraškim marmorjem, strop okrašen z zlatim meandrom na modri podlagi, svetlobo pa so veličastno prikrivale žametne zavese na oknih. Razgled na mesto je bil že tedaj veličasten.

Nebotičnik je visok nekaj čez 70 metrov in zgrajen potresno varen. Za tedanji čas so bile zanimive stropne luči z jedkanim steklom, posebno ogledalo pred vstopom v kavarno pa je oblikovalo vitko linijo telesa. Znameniti Nebotičnik svojo kulturo ohranja že osem desetletij. Njegova podoba in veličasnost ostajata skozi leta enaka, le zgodba o njem se nadgrajuje.

Letos se bo njegova zgodba nadgradila s snemanjem resničnostnega šova Bar, ki bo spomladi na Planet TV.

Še je čas, da se prijavite v tekmo za 50 tisočakov!

Na Planet TV še vedno iščejo tekmovalce, ki se bodo pomerili v resničnostnem šovu Bar. Iščejo polnoletne ženske in moške, ki se radi zabavajo in si upajo voditi najboljši bar v Ljubljani. Najboljši bo domov odnesel 50 tisoč evrov.

Prijave zbirajo na elektronskem naslovu bar@planet-tv.si. Tekmovalci morajo biti polnoletni, ob prijavi pa morajo poslati naslednje podatke: ime in priimek, naslov, kontakt, datum rojstva in svojo fotografijo.

Priporočamo