Zdaj so znana vsa imena nastopajočih na Popevki 2019

Zdaj so znana vsa imena nastopajočih na Popevki 2019 (foto: Radan Močič) Radan Močič
Vir: STA
12. 4. 2019

Znana so imena desetih nastopajočih izvajalcev na letošnjem festivalu Popevka, ki jih je izbrala štiričlanska strokovna komisija.

To so duet Gašper Rifelj in Eva Boto, skupina Vudlenderji, Dare Kaurič & New Swing Quartet, zasedba 2 B ter pevci Rok Lunaček, Amadea Begovič, Eva Hren, Ana Soklič, Ajda Stina Turek in Sergije Lugovski.

Gašper Rifelj in Eva Boto, ki sta tudi avtorja glasbe, bosta zapela skladbo Dovolj je poletja, za katero je besedilo spisal Tomaž Letnar. Vudlenderji se bodo predstavili s pesmijo Kam bi šla (besedilo in glasba Tomaž Hostnik), zasedba Dare Kaurič & New Swing Quartet pa s skladbo Kam je vsa ljubezen šla? Pod besedilo pesmi se poleg Kauriča, ki je tudi avtor glasbe, podpisuje še Rok Lunaček.

Zasedba 2 B, ki jo sestavljata Gašper in Primož Mihelič, bo izvedla pesem Ko bi jaz, pod katere besedilo in glasbo se poleg izvajalcev podpisuje še Jernej Mihelič. Izbrana sta bila tudi Rok Lunaček, ki je avtor besedila za pesem Ljubezen in njen soavtor glasbe z Blažem Hribarjem, ter Amadea Begovič. Pevka se bo predstavila s skladbo Res čudovito je, ki jo podpisujeta Alex Volasko (glasba in besedilo) in Saša Lešnjek (besedilo).

Pevka Eva Hren bo interpretirala skladbo Šesti čut Žige Pirnata (besedilo in glasba), Ana Soklič pa Temni svet avtorja besedila in glasbe Matevža Šaleharja - Hama. Na Popevki 2019 bosta nastopila še Ajda Stina Turek z avtorsko skladbo V melodiji večnega dueta in Sergije Lugovski, ki bo zapel Zdaj je, kar je (glasba Rok Švab, besedilo Lunaček).

Poleg omenjenih desetih nastopajočih izvajalcev je komisija v sestavi Neža Buh - Neisha, Matej Wolf, Primož Grašič in Cole Moretti izbrala še rezervo: Julijo Lubej, ki ima pripravljeno skladbo s svojim besedilom Midva in glasbo Leona Firšta. Komisija je na javno vabilo za sodelovanje na festivalu prejela 67 skladb, so sporočili iz RTV Slovenija.

Popevka 2019 bo potekala septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na festivalu bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija: veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejel veliko nagrado občinstva festivala.

Lani je na 42. Popevki slavil Alex Volasko s skladbo Če pomlad nikoli več ne pride.

Priporočamo