Že 540 otrok iz socialno ogroženih družin na krompirjevih počitnicah

11. 11. 2016

Sodelovanje med OMV Slovenija in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje (ZPM Ljubljana Moste-Polje) v okviru izobraževalnega tabora je letos vstopilo v osmo leto. Tudi tokrat je 60 otrok med 31. oktobrom in 5. novembrom v počitniškem domu Vila Šumica v Kranjski Gori preživelo aktivne in poučne krompirjeve počitnice pod osrednjo temo tabora »Več znam, več veljam«.

OMV Slovenija je kot družbeno odgovorno podjetje zavezano tudi k dvigovanju kakovosti življenja otrok. V zadnjih osmih letih so tako v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje skupno 540 otrokom iz socialno ogroženih družin med krompirjevimi počitnicami omogočili nepozabno doživetje.

»Ponosni smo na sodelovanje z ZPM Ljubljana Moste-Polje, saj nam dopušča, da na obraz številnih otrok vsako leto pričaramo nasmehe in jim omogočimo poučne počitnice, na katerih spoznajo pomembne vrednote in se naučijo medsebojnega razumevanja, hkrati pa se preizkusijo v marsikaterih spretnostih, koristnih za življenje,« izpostavlja generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar.

Otroci so ob vsakodnevnem druženju spoznavali lepote alpskega sveta, se učili ročnih spretnosti pri izdelavi zapestnic prijateljstva, šalov in plišastih prijateljev, utrjevali znanje angleščine kot tujega jezika ter sodelovali pri ustvarjalnih in pogovornih delavnicah. Ob tem so na taboru osvojili tudi različne tehnike učenja, med drugim tudi, kako s pomočjo borilnih veščin sprostiti napetost na zdrav in športen način.

Otroci so pod budnim očesom mentorjev, animatorjev ter strokovnih delavcev napredovali tako v mentalnem kot fizičnem razvoju. Kot je izpostavila Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje, si otroci, ki se vsako leto udeležijo izobraževalnega tabora, pri svojem razvoju zaslužijo posebno pozornost. Zato jo veseli dolgoletno in uspešno sodelovanje z OMV Slovenija, ki se zaveda svoje odgovornosti do družbe: »Osem let sodelovanja je zavidljiva doba, zato iskrena hvala OMV Slovenija, da vsako leto znova skupini 60 otrok omogoči nepozabno doživetje in neprecenljive izkušnje. Otroci tabor vedno znova zapustijo nasmejani in veseli, kar je nenazadnje nagrada in spodbuda za naše delo«.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri