Že ta teden se vrača FerFud

18. 5. 2016
Deli
Foto: Twitter  ‏@FerFud

Ta teden se vrača FerFud, prvi pravi "food truck" projekt pri nas, ki širi sodobno kulinarično kulturo na slovenske ulice.

Projekt tradicionalne slovenske recepte spreminja v fine urbane grižljaje po fer ceni. Možno je plačilo z objavo na družbenih omrežjih (social pay) na Facebooku ali Twitterju ali plačilo minimalne cene oziroma toliko, kolikor misliš, da je vredno. Ob tem pa se FerFud izkupiček namenja otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Letošnji FerFud DVE bo svoje potovanje začel v četrtek, 19. maja 2016, ob 11. uri na ljubljanski tržnici pri Mesarskem mostu, novi chefinji Ferfuda pa že vabita na pokušino letošnjega prenovljenega koncepta.

Zaradi izjemne priljubljenosti projekta v lanskem letu sta se nosilca projekta Hofer in Gostinstvo Jezeršek tokrat odločila, da tovornjaček s celotno izvedbeno podporo z razpisom ponudita publiki, tistim, ki jih sodobna kulinarika in podjetništvo zanimata, a za to nimajo priložnosti.

Zmagovalki in chefinji 2016 sta Martina Zamuda iz Stare Nove vasi in Polona Lopert iz Murske Sobote, študentki fakultete za turistične študije v Portorožu. Strokovno žirijo, pod vodstvom kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, sta prepričali s konceptom FerFud DVE in jedjo dödoli v različicah uličnih kreacij. Pod mentorstvom osmih najbolj priznanih slovenskih chefov (Luka Jezeršek, Janez Bratovž, Gregor Jurkovič, Gregor Vračko, Vesna Čarman, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič in Uroš Štefelin) jih bosta v poletnih mesecih razvijali v izjemne fine grižljaje.

Ob tem, da sta za letošnjo sezono prevzeli tovornjaček FerFud DVE, sta punci prejeli tudi šolanje na Akademiji Jezeršek, mesečno plačilo, ob zaključku projekta pa tudi nagrado v višini 10.000 €.

Vse kakovostne sestavine za pripravo jedi bo, kot že lani, zagotavljal Hofer.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec