Že tretje leto zapored ostajamo v svetovnem vrhu pri delu z reševalnimi psi!

Sebastijan Strašek in Thor na stopničkah, na drugem mestu (foto: PRESS) PRESS
25. 9. 2017

Na 23. svetovnem prvenstvu IRO v delu z reševalnimi psi v Avstriji smo Slovenci spet posegli po samem vrhu! Drugo mesto je z odlično prikazanim delom in z visokimi ocenami dosegel reševalski par Društva enota reševalnih psov Slovenije Sebastijan Strašek s psom Thorom v iskanju pogrešanih v naravi!

Podelitev 23. svetovnega prvenstva IRO v delu reševalnih psov v iskanju pogrešanih v naravi.
Nevenka Štor in psička Neli, svetovni prvakinji leta 2015.
Tomaž Dražumerič s Cory, ki se je udeležil iskanja pogrešanih v ruševinah, a je prvenstvo predčasno zapustil, zaradi rojstva hčerke.
Svetovni podprvak Sebastijan Strašek s psom Thorom.
Odprava Enote društva reševalnih psov Slovenije: pomočnik Aleš Udovč, selektor Zoran Janžovnik, tekmovalec Darko Poštrak in Mike, tekmovalec Sebastijan Strašek in Thor, tekmovalka Nevenka Štor in Neli, voznik Peter Godec.

Tokratno svetovno prvenstvo je zaznamovalo obilno deževje, ki je poplavilo velik del prostora za opravljanje poslušnosti. Tekmovalce je oviral tudi izredno močan veter. Sebastijan Strašek je s psom Thorom ponovno dokazal, da spadata v sam vrh in letos z njim posegel še stopničko višje kot lani in zasedel odlično drugo mesto! Lansko leto sta namreč s Thorom na svetovnem prvenstvu že dosegla tretje mesto. »Ves najin trud, vsa požrtvovalnost in veliko odrekanj so nama letos prinesli ponovne stopničke, 2. mesto ter najboljše iskanje v najini disciplini, iskanje pogrešanih oseb v naravi. Neizmerno sem vesel za zelo uspešno potrditev najinega dela in seveda velika zahvala vsem, ki nama pomagajo na najini poti,« je povedal Sebastijan Strašek.

Reševalni pari Društva enota reševalnih psov Slovenije tako že tretje leto posegajo po samem vrhu. Leta 2015 je bila Nevenka Štor s psičko Neli svetovna prvakinja, lani je Sebastijan Strašek zasedel tretje mesto, letos pa je posegel po drugem mestu! Tako se že več let zapovrstjo vpisujemo v svetovni vrh pri delu z reševalnimi psi.

Svetovno prvenstvo v delu reševalnih psov je letos potekalo od 19. do 24. septembra v okolici Dunaja, v Avstriji. Slovenijo so v iskanju pogrešanih v naravi zastopali člani Kinološke zveze Slovenije, Društva enota reševalnih psov Slovenije: svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi 2015 Nevenka Štor s psičko Neli, Darko Poštrak s psom Mikeom, Sebastijan Strašek s psom Thorom, ki je bil lani na svetovnem prvenstvu tretji, v iskanju v ruševinah pa Tomaž Dražumerič s Cory, ki pa je zaradi rojstva hčerke prvenstvo predčasno zapustil.

Priporočamo