Ženske se ne upamo odpreti ljubezni

Ženske se ne upamo odpreti ljubezni (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
Vir: Lady
20. 4. 2018

Zvezdana Mlakar in Savina Atai bosta v soboto, 21. aprila, na Gospodarskem razstavišču znova pripravili nepozaben dogodek Gala ženska in moški. Po uspešnem lanskem druženju gresta letos še višje in še globlje. V dvojino, senzualnost in intimo.

Savina Atai in Zvezdana Mlakar se intenzivno pripravljata na velik dogodek, s katerim bosta znova odprli povsem nove teme in ponesli novo energijo v partnerske odnose. "Pogumni bomo, strastni, navihani, igrivi in zelo iskreni. Gremo tja, kjer včasih najbolj boli, hkrati pa je tam najbolj sladko, toplo in sočno. Gremo tja, kjer je naša duša najbolj doma. Dotaknili se bomo tem, o katerih se še ni govorilo na tak način. Iskrivo se bomo potopili v resnice, ki bodo spremenile vaš svet, odnos s sabo in vse odnose z nasprotnim spolom. Izjemni gostje pa bodo prvič z nami delili največje cukrčke iz svoje stroke," pove Zvezdana.

"Letos sva se s Savino odločili, da gremo v povsem drugo temo, ki je veliko bolj pomembna kot lanska. Verjameva, da naju je neka pot pripeljala skupaj in tako je tudi to prišlo z razlogom, da skupaj premikava meje. Pred leti sva skupaj prvič začeli javno govoriti o hormonih, o menopavzi, o težavah, s katerimi se ženske srečujemo. Povedali sva svoje izkušnje, Savina z vidika joge obraza, jaz skozi izkušnje v oddaji. In prav zato sva se odločili, da letos odpremo nove teme, ki so zelo pomembne in se nanašajo na odnos. Ne samo na partnerskega, ampak na odnos ženska-moški, z vidika mama-sin, prijatelj-prijateljica, partner-partnerica, sodelavec-sodelavka, oče-hči ... in da zgradimo mostove, ki nas ločujejo."

Na dogodku se bodo odprle predvsem določene teme, kaj manjka v partnerskih odnosih, in teme, ob katerih se številni ne sprostijo. "Nič na svetu ni samo eno. Vedno sta črno in belo, vedno sta sonce in dan. In če ni temé, ne bomo poznali svetlobe. Torej, gre za povezovanje in o vsem tem se bomo pogovarjali na dogodku. Poslušali bomo različna mnenja, slišali praktične primere, različne konkretne in praktične poglede. Poslušali bomo moške treh generacij, stare 21 let, 35 let in 40 let. Nekontaminirane moške, ki bodo povedali svoja stališča o tem, kaj si mislijo. Moške iz različnih svetov. Z nami bosta Bruno Šimleša in Giorgos Parasiris, ki bosta vsak s svoje perspektive razložila, kako moški gledajo na nas, ženske. Da se otresemo stereotipov in da prisluhnemo svojim občutkom. Svojim najbolj prvinskim reakcijam, da se z njimi povežemo in da spoznamo, da je pri nas tudi dvojina – da nismo zgolj same s sabo. Dotaknili se bomo tiste prave čutnosti, ki je velikokrat zatrta v nas in je ne pustimo na površje. Čutnost v nas in čutnost dvojine. Spoznali bomo, da je dvojina pomembna, in ji dodali to čutnost in te občutke, ki živijo v telesu. Odmaknili bomo predsodke, ki so v nas, kot se tudi dotaknili tem, ki se navezujejo na spolnost. Da je seks nekaj umazanega, da je to nekaj, kar nas dela večvredne. Sama bom prebrala tudi zelo erotičen prizor iz knjige Maje Gal Štromar in razkrila njen pogled, kako doživlja posteljno sivino 50 odtenkov sive. Do tega, da imamo pravo in globoko spolnost. Kako ženska to doživlja – jasno in glasno."

Ženske se ne upamo odpreti ljubezni

Bogate vsebine programa

Na dogodku bodo ob Zvezdani in Savini številni drugi gostje. "Ob Savini in meni bo, kot že rečeno, Bruno Šimleša, moški, ki o moških govori brez dlake na jeziku. Z jasno moškostjo odstira moška prepričanja, čisti nahrbtnike moškega z ljubeznijo in namero združiti dolgo ločena svetova v ljubezensko dvojino. Giorgos Parasiris bo skupaj s Savino razkril, kaj moški potrebuje od ženske, da ji lahko da vso varnost in ljubezen. Potem bo spregovorila Mateja Vavtar, zdravilka in raziskovalka z izjemnim znanjem o starodavnih civilizacijah in izjemna strokovnjakinja za spolno energijo. Moram povedati, da to ne bodo predavanja, ampak pogovori, s katerimi bomo odprli svoje srce in čutila. Menim namreč, da se to najbolje zgodi takrat, ko nismo pod prisilo učenja. Z nami bo tudi Ana Novak, humanitarka in specialistka za zdravljenje psiholoških travm in zastalih čustev. Več bolečih izkušenj, povezanih z odnosi, imamo, težje breme prinesemo v nov odnos ali ga nosimo v partnerskih odnosih. Ana s svojimi izkušnjami pomaga tudi Unicefu in zdravi otroke na vojnih območjih. Predvsem bomo odprli teme, kako najti pot do svoje travme, kako spoznati to, kar nas boli. BaZi astrologinja Helena De Nobrega in mojstrica feng šuja bo posredovala svoja znanja iz kitajske metafizike, poudarila razlike med karmičnim in dušnim partnerstvom, pogledala v astrološke karte ... Vid Valič bo pripravil tantro smeha, z nami bodo tenorji Tri Vivere, M.J.A.V. in izbrani umetniški gostje. Meni je namreč pomembno, da duhovnost nekako pripnemo tudi na umetniška sporočila. Da dobijo tudi drugo – umetniško dimenzijo. Vsi, ki se nam bodo pridružili, bodo prejeli tudi darilca v skupni vrednosti pet tisoč evrov, potem bo Bernarda Marolt, naša najlepša Slovenka, stilsko preobrazila tri ženske in izžrebali bomo konkretna darila. Skratka, kup presenečenj nas čaka." 

Foto: Dejan Nikolič

Priporočamo