Zgodba o bogu z Morganom Freemanom

Zgodba o bogu z Morganom Freemanom (foto: National Geographic Channels) National Geographic Channels
22. 3. 2016

Kdo je Bog? Od kod smo prišli? Zakaj se dogajajo zle stvari? Kaj se zgodi po naši smrti? Vsak človek na svetu se je o teh stvareh že vprašal, najverjetneje pa ima vsak drugačen odgovor.

10. aprila na kanal National Geographic Channel prihaja epska serija Zgodba o Bogu z Morganom Freemanom, ki bo ob nedeljskih večerih, ob 20:55 uri, gledalce popeljala po svetu ter na spoznavanje različnih kultur in religij. Cilj oddaje je odkriti namen življenja ter Boga in odgovoriti na vsa pomembna vprašanja v povezavi s tem.

Čeprav je v današnjem geopolitičnem stanju religija pogosto videti kot nekaj kar razdvaja, bo serija poudarila neverjetne podobnosti med različnimi verami, tudi med takšnimi, ki se zdijo povsem različne. To je Božja naloga: osvetliti vprašanja, ki so begala, strašila in navdihovala človeštvo, tudi Morgana Freemana.

"V zadnjih mesecih sem obiskal skoraj dvajset krajev v sedmih različnih državah, da bi našel odgovore na velika skrivnostna vprašanja o veri," je dejal Freeman. "Molil sem v mošeji v Kairu, se učil meditirati pri budističnem voditelju najstarejših Lam, ki se reinkarnirajo, o Galileju sem govoril z rektorjem Papeške akademije znanosti ter raziskal prve omembe življenja po smrti v hieroglifih v piramidah. Ponekod sem našel odgovore, drugje se mi je porodilo še več vprašanj. Povsod in vedno hočemo biti del nečesa večjega. Če sem kaj zagotovo spoznal, sem to, da prav gotovo smo."

Zgodba o Bogu je torej epsko raziskovanje in intimno razmišlanje Morgana Freemana o Bogu.

Dotakne se različnih področij: vse od skrivnosti stvaritve in čudežev do ponovnega vstajenja. Te brezčasne in univerzalne skrivnosti se dotikajo vsakega posameznika katerekoli vere. Morgan bo doživel verske izkušnje in obrede po vsem svetu, od jeruzalemskega Zidu žalovanja do drevesa Bodhi v Indiji in sodobnih cerkva v ZDA. Postal bo testni subjekt v znanstvenem laboratoriju, da bi ugotovil, kako se nevroznanost in kozmologija prepletata s tradicionalno domeno vere. Potoval bo tudi z arheologi in odkrival davno izgubljena verovanja naših prednikov ter si ogledal denimo 10.000 let stare ruševine v Gobekli Tepeju v Turčiji.

Cilj ambiciozne odprave skozi različna časovna obdobja po svetu pa je razumeti, kako je vera oblikovala naše življenje, ne glede na izbiro religije.

Priporočamo