Zmagamo, ko si pomagamo: 2. dobrodelni Skazin tek na zadnjo soboto v septembru!

Zmagamo, ko si pomagamo: 2. dobrodelni Skazin tek na zadnjo soboto v septembru! (foto: profimedia) profimedia
11. 9. 2017

Priprave na 2. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku, ki bo 30. septembra, so v polnem teku.

Lani je na teku sodelovalo 420 otrok, letošnjo številko pa si želijo organizatorji močno povečati, tudi z udeležbo otrok z vse Slovenije, saj dogodek presega meje Savinjsko – Šaleške doline. Zbrana sredstva s startninami bodo v Skazi podvojil, vsa pa so namenjena Delfinčkom, skupini otrok z Downovim sindromom Plavalnega kluba Velenje, da se bodo udeležili Evropskega prvenstva v Parizu.

Ambasador teka Otrok otroku je Jure Košir.

Srce Skazinega dobrodelnega teka Otrok otroku je spodbujanje medsebojne pomoči med otroki, saj lahko vsak otrok, ne glede na starost in velikost, prispeva k velikim dejanjem. Bistvo dobrodelnega teka Otrok otroku je, da otroci tečejo v paru in tako pomagajo drug drugemu pri doseganju cilja. Staršem in otrokom ni potrebno, da sami najdejo svoj par, za to bodo z veseljem poskrbeli organizatorji. Pomembno bo, da na cilj pritečejo z roko v roki in tudi tako uresničujejo sporočilo «zmagamo, ko si pomagamo»!

Prijave

Na tek se je potrebno prijaviti.

Otroke prijavijo odrasli na www.otrokotroku.si, tečejo pa na progah različnih dolžin:

  • Cicibančki 450 m 1 – 4 leta starosti
  • Sončki 900 m 5 – 9 leta starosti
  • Zvezdice 1800 m 10 – 14 leta starosti
  • Otroci s posebnimi potrebami 450 m

Donacija za Delfinčke

Štartnina oz. donacija za vsakega otroka znaša 5 €, in je namenjena Plavalnemu klubu Velenje. Zbranim sredstvom iz naslova startnin, bodo v Skazi dodali enakega in tako znesek podvojili. Celotna donacija bo pomagala Delfinčkom - skupini plavalcev z Downovim sindromom, da se bodo udeležili Evropskega prvenstva, ki bo od 28. oktobra do 4. novembra letos v Parizu.

Lani je bilo na 1. dobrodelnem Skazinem teku Otrok otroku zbranih 5.100 evrov, z večjo udeležbo in s tem tudi večjim vložkom organizatorja, pa želijo letošnji znesek še povišati. Zato organizatorji vabijo otroke njihove prijavitelje – starše, da se pridružijo v plemeniti ideji « zmagamo, ko si pomagamo».

Idejo teka Otrok otroku je letos podprlo izjemno število podjetij, ki jih bodo organizatorji predstavili v naslednjem sporočilu.

Prav posebno, osebno ambasadorstvo projekta pa je sprejel naš nekdanji smučar, priljubljeni športnik in vzornik mladih Jure Košir.

V primeru slabega vremena bo organizator pravočasno sporočil nadomestni datum dogodka.

Več o projektu in prijave na www.otrokotroku.si

Priporočamo