Zmagovalci Eme Freš so Saška in Parvani Violet

Zmagovalci Eme Freš so Saška in Parvani Violet (foto: Adrian Pregelj) Adrian Pregelj
18. 1. 2020

Ema 2020 se je tokrat začela drugače kot prejšnja leta – s spletnim predizborom Ema Freš, ki je mladim, še neuveljavljenim glasbenikom dala priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu in se skupaj z že uveljavljenimi glasbeniki potegujejo za karto do evrovizijskega Rotterdama.

Novembra se je začelo z 18 izvajalci oziroma 18 skladbami in se po sistemu izločanja po spletu zožilo na 10 najbolj freš finalistov. V sklepnem dejanju, finalnem izboru, se je Ema Freš preselila na televizijske ekrane. Voditelja sta bila pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin in spletna 'vplivnica' Maja Pinterič, nastopili so tudi glasbeni gostje Raiven, Lumberjack in Fed Horses.

Za dve mesti se je borilo deset izvajalcev, in sicer: Stella – Ne vem, če sem v redu, Younite – The Cure, Alfirev – Črno bela lika, Klarity – Diham, Marmoris – Moj pristan, Saška – Še kar lovim tvoj nasmeh (na sliki spodaj), Pia Nina – Tukaj in zdaj, Lana Hrvatin – Dream, Parvani Violet – Cupid (naslovna slika), Astrid in Avantgarden – Sing to Me.

Zmagovalce predizbora Em Freš so nato izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem in tričlanska žirija: Urša Mihevc (Fed Horses), Rok Ahačevčič (Lumberjack) in Raiven. Najbolj sta prepričali Saška s skladbo Še kar lovim tvoj nasmeh in Parvani Violet s skladbo Cupid, ki bosta nastopila na odru Eme 2020.