Znak ljubljanske kakovosti 2015 Restavraciji Strelec in Slaščičarni Lolita

Najbolje ocenjena restavracija je STRELEC Kaval Group, Ljubljanski Grad (foto: Kaval Group) Kaval Group
10. 12. 2014 | Promocijsko sporočilo

V Festivalni dvorani so 4. decembra 2014 trgovskim in gostinskim lokalom, ki ponujajo nadpovprečno kakovost, podelili priznanja »Znak ljubljanske kakovosti 2015«.

Ljubljana Quality (LQ) je blagovna znamka, ki označuje doseganje visokih standardov ponudbe, kakovosti storitev in urejenosti gostinskih lokalov ter malih trgovin. Po načelu metode "skriti gost" so vsaki dve leti ocenjene restavracije in gostilne na širšem mestnem območju ter trgovine z raznovrstno ponudbo v ožjem središču mesta. Letošnja novost je ocenjevanje izbranih gostinskih lokalov izven Ljubljane, v regiji Osrednja Slovenija.

Namen ocenjevanja je pospeševanje rasti kakovosti turistične, trgovske in druge spremljajoče ponudbe ter izpostaviti določen segment ponudnikov nadpovprečne kakovosti.

Ocenjevanje je potekalo v obdobju marec - september 2014. Trgovine in gostinski lokali so se ocenjevali večkrat. Po prvem krogu ocenjevanja so vodje ocenjevanj pripravili poročilo in ga predložiti Komisiji za kakovost, ki deluje v okviru Turizma Ljubljana. V naslednji krog se niso uvrstili lokali, ki so dobili manj kot 60 odstotkov vseh možnih točk. V okviru projekta Ljubljanska kakovost je strokovna komisija letos ocenila 68 gostinskih lokalov v Ljubljani in 27 gostinskih lokalov v regiji Osrednja Slovenija ter 378 trgovin v mestnem središču Ljubljane.

Najbolje ocenjeni med njimi so prejeli znak ljubljanske kakovosti ter oceno kakovosti:

- vrhunsko: 5Q
- odlično: 4Q
- zelo dobro: 3Q

Najbolje ocenjene restavracije v Ljubljani

Restavracije, opremljene z znakom ljubljanske kakovosti, ponujajo najboljšo celovito ponudbo. Poleg najkakovostnejše hrane in postrežbe po mnenju strokovne komisije ponujajo tudi najboljši ambient in so najbolje urejene. Podeljena priznanja znak ljubljanske kakovosti veljajo dve leti od podelitve.

S petimi Q-ji – vrhunsko – najboljše med najboljšimi – je dosegla Restavracija Strelec Kaval Group.

Prav tako se lahko pohvalijo z znakom Ljubljanske kakovosti 2015 v Slaščičarni Lolita.

Restavracija STRELEC Kaval Group, Ljubljanski Grad

MESTO SLAVNO, ŠE Z JEDJO JE GLAVNO ...

Ljubljanski grad je poleg Zmajskega mostu, Prešernovega trga, Plečnikove tržnice in Tromostovja, ki ju povezuje, razpoznavni znak naše prestolnice, Ljubljani daje identiteto in kot krona grajskega griča označuje njeno silhueto. V čudovitem, grajskem okolju se preteklost sreča s sedanjostjo. Stolp Strelcev prevzame vsakogar, ki vstopi v njegov objem. Prostor zaznamujejo kulinarični, umetniški in kulturni dogodki na visokem, najvišjem nivoju. Prežet z zgodovino na svojevrsten način povezuje grad in mesto pod njim.

OD NEKDAJ JEDI SO LJUBLJANSKE SLOVELE ...

Snovanje se je seveda začelo, kje drugje, kot pri kulinariki. Jedilni list je stvaritev! Delo je nastalo v sodelovanju z etnologom, prof. dr. Janezom Bogatajem in Chefom Igorjem Jagodicem, ki se je podpisal pod vsak ustvarjen krožnik.

Ponudba nove restavracije Strelec predstavlja križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo. Vizija in iskrena želja je okusiti jedi naših prednikov, ponuditi ščepec grajskega, obuditi žlahtne vonjave ter z neizmerno radovednostjo pogledati v srednjeveški čas. V Strelcu poskrbimo, da bi se le ta za hip ustavil - ponujamo vam le najslajše, najboljše, najlepše, čudovit pogled na okolico in še na čarobni mestni vrvež pod njim.

Oblike se vrstijo in vrtijo v prostoru, podobe ustvarjajo sliko neskončne pokrajine v kateri so našla svoj prostor dela priznanih avtorjev, umetnikov ter rokodelcev. Njihova skrb, občutek za vsak detajl in predanost, so postali tudi cilj Strelca. Koncentrični krogi se manjšajo in puščica je zadela. Sredina!

"Pravijo, da je za izdelavo puščiceškoda prvovrstnega lesa. Strelec pa izberenajlepši, najboljši kos — v neizmerniželji, da bi postal eno prav z njo. Svojo misel usmeri v cilj."
Toni Kancilja

CHEF IGOR JAGODIC

 • Od decembra 2012 vodja kuhinje v restavraciji Strelec (pet sončkov po izboru časnika NEDELO, 1 mesto v izboru Ljubljanski znak kakovosti)
 • Od 2008 do 2012 vodja kuhinje v hotelu Vila Bled, pred tem vodja kuhinje v Grand hotelu Toplice na Bledu, vodja kuhinje v hotelu Astoria na Bledu
 • Začel kot kuhar v protokolarnem servisu Brdo
  Od leta 2006 do 2010 član slovenske nacionalne kuharske reprezentance.
  (dosežki med drugim: dve srebrni medalji na kuharski olimpijadi v Erfurtu – Nemčija (IKA – culinaryolympics) 2008, 2 mesto na izboru kuharja za južno evropo Global ChefsChalenge 2012)
 • Izobraževanja v tujini:
  2010 , januar, Danska, Copenhagen, restavracija NOMA
  2010, november/december, Nemčija, BergischGladbach, SchlosshotelLerbach, GourmetrestaurantLerbach

Slaščičarna LOLITA Kaval Group

Cankarjevo nabrežje 1, 1000 Ljubljana

Lolita zapelje in zadovolji vse čute...Če boste vstopili v njeno okolje, boste podlegli njenim čarom. Posedla vas bo na toplo zofo, zrli boste skozi velika okna in spremljali film, ki vam ga bo predvajala Ljubljana. Dišalo bo po mandljih, čokoladi, svežih piškotih, vanilji, čaju in kavi. Ne boste želeli oditi, dokler ne poskusite dragocenih slaščic, ki vam jih bo ponudila. Lahko ostanete še dlje, in se potopite v roman Vladimirja Nabokova.

Lahko pa si sestavite svojo zgodbo, morda na podlagi preteklih časov, ki so se odvijali v tej stari zgradbi, ki ji pravijo Filipov dvor in je nastala po hudem potresu v Ljubljani leta 1895. Kako zanimivo, da je tu nekoč že bila kavarna, Mayrjeva kavarna, ki se je nahajala v spodnjih prostorih dvorca. To so bila središča takratnega druženja in Lolita bo obudila te čase...

Lolita ni ne slaščičarna in ne kavarna, ampak je preprosto Lolita.

Lolita je bila leta 2012 nominirana za design in arhitekturo v RBDA London – Restaurant& Bar Design Awards.

Priporočamo