Znani obrazi uživali na edinstveni grajski pojedini ter se spominjali, kako so kuhale naše babice

Znani obrazi uživali na edinstveni grajski pojedini ter se spominjali, kako so kuhale naše babice (foto: Nejc Pernek) Nejc Pernek
26. 12. 2019

V času adventnega časa so v gostilno Na gradu povabili številne zvezdnike, ki se radi prepuščajo izbranim gurmanskim užitkom. Letos so namreč odprli že sedmo sezono grajskih pojedin - gre za nekoliko drugačen, slovenski obed, ki nas spominja na to, kako so kuhale naše babice.

Zala Djurić Ribič z mamo Tanjo Ribič.
Tadej Pišek v družbi svoje izbranke Vilje Lukan
Mojca Mavec in Alya
Igralec Jan Bučar
Zala Djurić Ribič, Tanja Ribič, Alenka Tetičkovič ter Miki Vlahovič z ženo Petro.
Alenka Tetičkovič in Jan Bučar
Znani obrazi so uživali ob druženju in v domačih okusih.
Danica Lovenjak, Alenka Tetićkovič
Znani obrazi so uživali ob druženju in v domačih okusih.
Zvezdniška grajska pojedina
Zvezdniška grajska pojedina
Zvezdniška grajska pojedina

Za domačo kuhinjo je v gostilni Na gradu zaslužen chef Damjan Fink, nad katerim so bili tokrat še kako navdušeni znani obrazi iz sveta glasbe, televizije in gledališča. Na bogato obloženi mizi so Alya, Tanja Ribič, Zala Đurič Ribič, Mojca Mavec, Jan Bučar, Danica Lovenjak, Alenka Tetičkovič, Miki Vlahovič, Tadej Pišek ter drugi našli okuse z ljubljanske tržnice in surovin dobaviteljev z drugih koncev države, kjer je v ospredju lokalno pridelana hrana. Navdušenja nad različnimi okusi tako ni skrival prav nihče!

Ob tem ni odveč če zapišemo, da se gostilna Na Gradu redno uvršča med najboljše v Sloveniji, tudi letos pa jo najdete v Gault&Millau, bibliji za gurmane, kjer so o njej zapisali: “Raznolikost kulinarične dediščine Slovenije skupaj z naravo piše jedilni list gostilne, ki so jo za svojo vzeli tako Ljubljančani kot obiskovalci glavnega mesta. Krožniki visoko nad njim spominjajo na nekdanje čase, ko so kuhale naše babice, saj njihov okus vzdrami spomine in prinese toplino. Nekatere težke jedi, prave kulinarične bombe, so prilagodili sodobnim smernicam prehranjevanja, zato jih lahko tudi tisti, ki pazijo na linijo, brez skrbi naročijo.”

"Ob nedeljah pa si le privoščite grajsko pojedino, ki je mojstrski preplet tradicije in sodobnosti. Kosilo ‘kot pri mami’ bo obudilo nostalgične spomine," so bili v en glas po zaključku pojedine enotni znani obrazi, ki so si zaželeli vse dobro v letu 2020.

Priporočamo