Dogodki Promocijsko sporočilo

Znani v podporo novemu igralu za učenje varnosti v prometu ob razširitvi največjega otroškega centra Minicity

26. 9. 2018
Deli
Minicity predstavlja novo interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu. (foto: BTC City)
BTC City

Minicity Ljubljana v sklopu velike razširitve prostorov za otroke kot osrednjo novost predstavlja interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu, podjetij AMZS, Zavarovalnice Generali, Javne agencije RS za varnost prometa in TOYS4U didaktične igrače.

Z več kot 1500 kvadratnimi metri površine je Minicity Ljubljana odslej največji otroški didaktično-izkustveni center v Sloveniji, otroci do 12. leta in njihovi starši pa so s tem dobili največje mesto za igro in učenje otrok pri nas. Med novostmi je tudi šest novih igralnih enot z bogato didaktično vsebino, več rojstnodnevnih sob, odprtje v dvorano A ljubljanskega BTC-ja, nova trgovina z didaktičnimi igračami ter internetni in bralni kotiček. Otroci v Minicityju, kjer že četrto leto skozi igro spoznavajo več kot 50 poklicev in različnih uporabnih znanj, bodo na edinstvenem igralu s tunelom in posebnimi učinki, čvrstili svoja znanja o prometni varnosti.

Novosti bodo na novinarskem srečanju v četrtek, 4. oktobra, ob 10. uri v Minicityju v BTC Cityju (Šmartinska cesta 152, Ljubljana) predstavili predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, predsednica uprave Zavarovalnice Generali Vanja Hrovat, direktorica AMZS mag. Lucija Sajevec, direktor Javne agencije RS za varnost prometa mag. Igor Velov, specialni pedagog Marko Juhant in direktor Minicityja Miha Culiberg. Projekt bodo s prisotnostjo podprli tudi znani Slovenci in starši, med drugim Oriana Girotto, Urška Drofenik in Sabina Kogovšek, Nina Wabra Jakič in Petra Greiner.

Dogodek bo na široko in brezplačno odprl vrata tudi 200 socialno ogroženim otrokom in njihovim staršem, več kot 20 vrtcem in šolam ter številnim družinam.

Popoldne isti dan, torej 4. oktobra ob 18. uri, pa Minicity s partnerji vabi na veliki brezplačni koncert pod pokroviteljstvom BTC Cityja, ki bo potekal neposredno pred Minicityjem v Dvorani A, vhod A1. Najmlajše bodo zabavali Rok Terkaj – Trkaj, Nipke in Ribič Pepe z RTV Slovenijo. Bogat brezplačni program bo potekal ves dan, poleg koncerta pa bodo otroci lahko obiskali več kot 40 igralnih enot v malem mestu, se zabavali v kreativnem parku z ustvarjalnimi delavnicami na temo prometa, preizkusili športne aktivnosti in prisluhnili predstavitvi prenovljenega otroškega programa RTV Slovenije. V Minicityju bodo pripravili tudi številna predavanja za starše o vzgoji in varnosti otrok, obiskovalce pa čaka še kup drugih presenečenj. Brezplačno vstopnico za obisk dogodka lahko prevzamete na spletni strani www.minicity.si. Z otroki bodo na ta dan rajali tudi številni znani Slovenci, med njimi Jasna Kuljaj, Špela Močnik, Lea Sirk, skupaj s podporniki Minicityja in prometne varnosti, Urško Drofenik, Jerico Zajc Šušteršič, Nino Gajič, Danajo Obak, Anjo Oman, Ano Klašnja, Nuško Drašček idr.

Minicity Ljubljana v podobi majhnega mesta na več kot 1500 kvadratnih metrih površine vsako leto obišče več kot 65.000 obiskovalcev, med njim tudi organizirane skupine več kot 120 šol in vrtcev iz vse Slovenije, saj ponuja edinstveno priložnost praktičnega spoznavanja različnih poklicev in pridobivanja vsakodnevnih znanj s pomočjo realnih rekvizitov v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov in podjetij. Večkrat letno Minicity Ljubljana svoja vrata brezplačno odpre za otroke iz socialno ogroženih družin, z ekipo 50 večjezičnih animatorjev s pedagoškimi znanji zadovoljuje tudi tuje obiskovalce  z otroki, v svojih vrstah pa nudijo tudi znanja za otroke s posebnimi potrebami in varstvo otrok. Redno gostijo predavatelje s področja vzgoje in didaktike ter nudijo informacijski splet za vzgojitelje, učitelje in nosečnice. Slednje so gostje že tradicionalnih dogodkov Okrogli trebuščki. V snovanje njihovih programov, ki jih predajajo otrokom skozi interaktivne igre, so aktivno vpleteni pedagogi in psihologi, tesno sodelujejo z 51 zasebnimi in javnimi podjetji, ki že štiri leta soustvarjajo njegovo vsebino, otroci pa lahko v Minicityju Ljubljana obiščejo kar 40 različnih igralnih enot in spoznajo več kot 50 različnih poklicev.