“Zoran pjeva Arsena” v Cave Romane

25. 7. 2019 | Promocijsko sporočilo

Zoran pjeva (poje) Arsena je naziv koncertnega večera, ki ga bo Zoran Predin skupaj z Damir Kukuruzović Django Group, priredil v starem rimskem kamnolomu Cave Romane v Vinkuranu pri Pulju. Zgodil se bo v ponedeljek, 29. julija, ob 21. uri. Koncert “Zoran pjeva Arsena” je posvečen največjemu hrvaškemu kantavtorju Arsenu Dediću, ki bi dan prej praznoval rojstni dan.

“Zoran pjeva Arsena” je tudi ime Predinovega štiridesetega albuma, s katerim je zaznamoval štiri desetletja uspešne glasbene kariere. Je posvetilo Arsenu, s katerim je dolga leta prijateljeval, hkrati pa je Arsena dojemal tudi kot mentorja, starejšega brata oz. sorodno pesniško dušo.

“Arsen je bil poseben človek, duhovit na poseben način in nikoli ni lagal. Vsakemu je povedal, kar mu gre in nekateri se v njegovi družbi niso počutili najbolj prijetno,” pove Predin, ki je prepričan, da bi za ta album dejal: ‘Vsak tvoj uspeh, je velika rana v mojem srcu, razen tega albuma.’

Album je pritegnil velik interes poslušalcev v regiji in se že nekaj časa nahaja na vrhu lestvic prodaje. Na njem je dvanajst skaldb, ki so posnete v gypsy swing aranžmajih. Dolgoletno sodelovanje z Damirjem Kukuruzovićem in njegovo skupino Django Group, pa je omogočilo, da zamisel uresniči na najboljši način. Na koncertu v Cave Romene pa bo poleg Arsenovih pesmi predstavil tudi svoje najbolj znane hite.

Glasbeni poznavalci in kritiki so si enotni, da je album Zoran pjeva Arsena edinstven. Vrhunska interpretacija Dedićevih klasik pa jim daje novo dimenzijo. Z novimi aranžmaji violinista Bruna Urlića in Zorana Predina, so Arsenove klasike Kuća pored mora, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao, Pamtim samo sretne dane ... dobile nov slog, ki bo navdušil tako Arsenovo kot Zoranovo občinstvo, vendar tudi poslušalce Leonarda Cohhena in Vaya con Dios.

Več o dogodkih Cave Romane najdete na caveromane.com, vstopnice pa je mogoče kupiti na eventim.si.