Zvita Feltna za svojo desetletnico z novim videospotom Katrina!

22. 11. 2016

Skupina Zvita Feltna letos praznuje 10 let. Na dan, ko so obeležili jubilej, so izdali svoj prvenec 'Na zdravje, prijatelji!' in kmalu zatem predstavili skladbo 'Katrina'.

Video za 'Katrina' so snemali z režiserjem Rokom Bažiko in produkcijo Topvideo v Novi Gorici. Za to priložnost so se odpravili v tamkajšnji skate park, kjer so se prav vsi člani Zvite Feltne prvič preizkusili na rolkah – vsi padci in neuspeli poskusi, ki jih lahko vidite v videu, so pristni in nezaigrani. Vlogo mične Katrine je v videospotu prevzela Saša Faganel. Zaključni del videospota so Zvita Feltna posneli na svojem koncertu v klubu MagmaX.

Skladba 'Katrina' govori o zaljubljenem fantu, ki zaman čaka na svojo simpatijo; kako se zgodba začne in konča pa preverite sami.

Zvita Feltna: 10 let in prvenec 'Na zdravje, prijatelji!'

Kljub mladosti njenih članov je skupina Zvita Feltna že 10 let prisotna na slovenski zabavni in narodno-zabavni glasbeni sceni. Vse se je začelo leta 2006, ko so se takratni člani skupine naključno zbrali na privatni zabavi in prvič zaigrali skupaj. Navdušeno občinstvo jim je pripisalo zabavljaško ime Zvita Feltna, ki se je ohranilo vse do danes. V vseh teh letih se je v skupini zamenjalo kar 25 članov, današnjo zasedbo pa sestavljajo Blaž Gec (klaviature in diatonična harmonika), Žan Janežič (kitara in bas kitara), Theo Čebron (kitara in bas kitara), ki skupaj ustvarjajo že pet let, ter Matic Leban (bobni), ki se je skupini pridružil letos. In prav mladost članov današnje Zvite Feltne je igrala pomembno vlogo pri njihovem avtorskem glasbenem ustvarjanju.

Zvita Feltna je pred 10 leti res začela kot narodno-zabavni ansambel, preigravala priredbe in se kalila na nastopih, a mlada kri je prinesla tudi nove ideje in zalet - lotili so se avtorskega ustvarjanja tako zabavnih in narodno-zabavnih melodij kot pop skladb. Leta 2012 so nastale prve, štiri leta kasneje, v letošnjem septembru, pa so fantje izdali prvenec. Naslovili so ga po eni od svojih najbolj uspešnih skladb 'Na zdravje, prijatelji'. Za svoj jubilej so pripravili velik koncert v domačem kraju, v Dutovljah.

Album 'Na zdravje, prijatelji!' vsebuje 10 avtorskih skladb; polovica jih suvereno zastopa narodno-zabaven žanr, 4 koketirajo s pop glasbo in se gibajo v zabavnih vodah, naslovna skladba pa je zmes obeh. Mladeniči pravijo, da jim ustvarjalnih idej in energije ne zmanjkuje – ravno obratno! Fantje se najbolje znajdejo na odru, nastajajo pa že nove melodije.

Zvita Feltna so:

  • Blaž Gec - harmonika, klaviature, vokal
  • Žan Janežič - ritem kitara, bas kitara
  • Theo Čebron - bas kitara, električna kitara, vokal
  • Matic Leban - vokal, bobni

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri