Aljini cvetlični čeveljci

Dobrodelna dražba cvetličnih čevljev oblikovalke Alje Novak. 1 (foto: Jasmina Hasković) Jasmina Hasković
Vir: Govori.se
23. 11. 2009

Ob 90-letnici družinske tradicije ročnega izdelovanja čevljev je Alja Novak oblikovala posebno kolekcijo čevljev.

To sestavljajo trije pari čevljev, ki pa niso mišljeni kot obuvalo. Cvetlični čevlji, kot jih je poimenovala, bodo v prazničnih dneh krasili praznično mizo namesto tradicionalnega venčka. Vendar le tistim, ki so sodelovali na dobrodelni dražbi, ki je bila pred Aljinim razstavnim salonom.

Srebrni čeveljci, ki so narejeni iz listov Leucodendrona argenteum in vejic nordijske smreke ter okrašeni s srebrnimi bunkicami, so bili prodani že prvi dan. Mimoidoči gospod je namreč izklicno ceno 40 evrov takoj dvignil na 500 evrov. Zlati cvetlični čeveljčki, ki jih krasijo zeleni listi Ilexa in peta, narejena iz cimeta, so dosegli ceno 70 evrov. Vijoličasto zeleni, ki pa so narejeni iz vejic nordijske smreke, pa 50 evrov. Vendar ni še vse izgubljeno, tisti, ki se niste mogli udeležiti dražbe, imate še eno priložnost. Zadnja dva para ostajata na dobrodelni dražbi vse do 15. decembra. Kakšna sta čeveljca v živo, pa si lahko ogledate v cvetličarni Pieris poleg Aljinega razstavnega salona.

Denar, zbran na dražbi, bo šel otrokom, ki jim praznični dnevi navadno ne narišejo nasmeha na obraz.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri