Ansambel Žlindra in Kalamari v nizkem startu za slovo

Pred začetkom tiskovne konference so člani Ansambla Žlindra in skupine Kalamari tudi zaigrali skladbo Narodnozabavni rock. (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Govori.se
12. 5. 2010

Včeraj zvečer so se v enem od ljubljanskih klubov od novinarjev in fotografov tako rekoč poslovili člani Ansambla Žlindra in skupine Kalamari.

Slab teden dni pred odhodom so, tako eni kot drugi, pripravljeni na Oslo. "Koreografija je narejena, vse potrebne stvari so dogovorjene, skladbe so pripravljene in še vedno velja, da bomo peli v slovenskem jeziku in da bomo od sebe oddajali samo pozitivno energijo," je bil prepričljiv Kalamarov Pepi, ki je užival ob dogajanju na uradni tiskovni konferenci.

In čeprav vsi udeleženci kot tudi člani odprave Evrosong 2010, trdno držijo pesti, da bo vse teklo kot po maslu, je "duhovni" vodja odprave Andrej Hofer prepričan, da bodo v Oslo odšli iz Slovenije po zraku. "Vsekakor upam, da nam vulkanski prah ne bo nagajal, če pa se zgodi, da bodo letališča zaprta, imamo seveda že pripravljene scenarije, s katerimi bomo predvsem pravočasno in varno prispeli na Evrosong," je bil prepričljiv ob koncu tiskovne konference.

Priporočamo