Božični prazniki v Beli hiši

Obama z družino (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
14. 12. 2013

Vsako leto ameriški predsednik Obama s svojo družino poskrbi za prijetne božične praznike v Beli hiši, ki jo odenejo v lepo praznično dekoracijo. Glavno vlogo pri okrasitvi ima seveda predsednikova soproga Michelle ...

Letošnja rdeča nit praznične dekoracije v Beli hiši se imenuje 'Gather around' ali po naše 'združimo se'. To je čas, ko se združi vsa družina, ko so domovi okrašeni in ko se v njih naseli mir. Tudi Bela hiša zaživi v prazničnem vzdušju.

Največjo vlogo pri okraševanju je imela seveda soproga ameriškega predsednika Obame s svojima hčerkama. Okraski so večinoma narejeni iz recikliranega papirja in drugih materialov, saj je predsednikova družina zelo ekološko ozaveščena.

Letos je rdeča nit praznovanja v čast družinam ameriških vojakov, ki služijo domovini. Predsednikova žena Michelle je priredila tudi sprejem v čast družinam vojakov. Nanj so prišli tudi otroci, ki so jih seveda obdarili.

Sicer pa si lahko praznično okrašeno Belo hišo ogledajo tudi navadni smrtniki. Cena ogleda je 125 dolarjev. Obiskovalci lahko na koncu kupijo tudi spominke in nekatere okraske, s katerimi so letos okrasili Belo hišo. Seveda se je treba za ogled predhodno prijaviti s svojimi podatki in fotografijo vred. Lani je bil ogled razprodan že do julija.