Čarobni dan privabil rekordnih 20.000 obiskovalcev

Petri Majdič je družbo delala Jubova maskota Bojan. (foto: Aleš Romaniuk, Žare Modlic) Aleš Romaniuk, Žare Modlic
Vir: Govori.se
17. 9. 2012

Dobrodelno družabni dogodek Čarobni dan, je v treh letih obkrožil Slovenijo, 16. septembra pa se je zopet vrnil v 'svoj dom' in upihnil tri svečke v Arboretumu Volčji Potok.

Svoje poslanstvo - družinam omogočiti aktivno preživljanje skupnega časa v naravi in hkrati zbrati sredstva za celoletne obšolske dejavnosti za otroke iz socialno šibkejšega okolja, je Čarobni dan začel v Arboretumu Volčji Potok, kamor se vrača vsako leto. Organizatorju, podjetju Netvizija, je na enajstih dogodkih, ki so se zvrstili po vsej Sloveniji, s pomočjo donatorjev, pokroviteljev in obiskovalcev, uspelo zbrati sredstva za preko 1200 otrok, ki veselo obiskujejo obšolske dejavnosti po lastni izbiri. Od včeraj dalje, bo to počelo novih sto otrok, število obiskovalcev, ki so nedeljo preživeli v čarobnem Arboretumu Volčji Potok, pa je bilo rekordno, preko 20.000. Stalnica Čarobnega dne je tudi 'družinska' vstopnica – za ceno ene vstopnice, je ta dan čarobnosti deležna vsa družina. V deželah Pike Nogavičke, Čebelice Maje, Rdeče kapice, Petra Pana, Janka in Metke so se mali in veliki otroci zabavali in se preizkušali v kreativnih in športnih dogodivščinah.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo orhidej, pisanih tropskih metuljev, se pozabavali na čudovitih igralih in se ohladili pod čarobnimi pršilnicami vode.

Na velikem odru na travniku so med drugim za dobro voljo poskrbeli Victory, Tangels, Gašper Mihelič in 2B, Jerica Haber, Nuša Derenda, Alenka Gotar, Pustotniki, Game Over, katarina Mala, Trkaj, Marjan Mali Bu, Kamniška godba in mažoretke, Pop-petje.si z Raayem in Marjetko, Jay Dance plesna skupina in Toni Mežan. Vsi nastopajoči, vključno z moderatorjem Urošem Lavričem iz Zavoda Enostavno Prijatelji, so se odpovedali honorarju.

Kot se za rojstni dan spodobi, je Čarobni dan svojo 3. svečko upihnil na torti velikanki, ki jo je z veseljem delil z obiskovalci.