Damjan Murko dan preživel s svojo mamo

Damjan Murko dan preživel s svojo mamo (foto: Goran Antley) Goran Antley
24. 3. 2014

Samooklicani slovenski slavček je prav te dni pripravil razveseljivo presenečenje svoji mami Valeriji. Z njim jo je dobesedno ganil, a iz svoje kože vendarle ni mogel. Mamo je v mesecu, v katerem sta dan žena in materinski dan, presenetil s povabilom v Ljubljano.

Kam natančno in zakaj je bila do zadnjega stroga skrivnost, zato je mama seveda še toliko težje čakala razkritje. In kot pravi, je bilo vredno čakanja. Slavček je mamo namreč odpeljal v ljubljansko slaščičarno Cukrček, kjer sta si tako rekoč do onemoglosti privoščila čokolado. A ne kar katerokoli ali kar vsako ali za vsakogar. Mama je mama in ena sama, zato se je zanjo potrudil na vso moč. Izdelal ji je namreč čokolado z imenom!

"Po izobrazbi sem slaščičar konditor, a sem ekipi profesionalcev takoj razložil, da si naj ne obetajo prav dosti brez njihove pomoči. Je pač že tako, da sem malo preveč iz forme, da bi vse stavil le nase in brez mojstrov. Izdelal sem belo čokolado, na katero sem napisal MAMI, dodal pa še čokoladni črki M in D, ki sta začetnici najinih imen z ženo," pravi čokoladni ustvarjalec.

Tudi mama se je lotila ustvarjanja

Po prejemu presenečenja je bila obdarjenka očitno nadvse navdušena, saj je tudi sama zavihala rokave in se lotila ustvarjanja. Za prvega vnuka je namreč izdelala velik čokoladni tovornjak. Ta je tako zelo velik, da bi ga vsa družina lahko pojedla šele v enem tednu! "Ta materinski dan si bom za zmeraj zapomnila, saj tako izvirnega darila od sina še nikoli nisem prijela. V čokoladnici so naju z veseljem sprejeli in pogostili. Toliko čokolade še nikoli nisem imela na zadnjih sedežih avtomobil," je povedala Valerija.

Poleg mame pa je slavček uspel zelo presenetiti tudi zaposlene v čokoladnici. Ti so se namreč posebej pripravili na prihod slovenskega zvezdnika z vso njegovo domnevno muhavostjo in ekstragavanco. A že po nekaj minutah so menda bili povsem presenečeni nad njegovim obnašanjem.

"Pravzaprav gre za povsem drugega in drugačnega Murka, kot ga poznamo iz medijev, kar si nikoli ne bi mislili," pravijo. In čisto na koncu je bil nad vsem in vsemi skupaj nadušen tudi slavček. Obisk pri Cukrčku zagotovo ni bil zadnji, saj se bo po najboljšo čokolado zagotovo še vračal in ne le ob materinskih dnevih!

Značke: Damjan Murko

Priporočamo