Demetra, Matija in In&Out: Izgubili so nedolžnost

Nad svojim mentorjem in menedžerjem Alešem Uranjekom so fantje navdušeni tako zelo, da so ga po koncertu nosili po rokah.  (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lea
10. 8. 2012

Demetra Malalan, Matija Jahn in fantje skupine IN&OUT, trije veliki finalisti šova X Factor, so končno dočakali veliki krst in na najboljši možen način izgubili svojo glasbeno nedolžnost. Na nabito polnem Titovem trgu v Kopru so s svojim prvim koncertom poskrbeli za pravo poletno vročico, kjer so za njimi norele razgrete oboževalke, ki so s kričanjem povzročale pravo evforijo.

Po tem, ko se je zaključil eden od največjih resničnostnih šovov pri nas, X Factor, so številni oboževalci po tihem upali, da bodo svoje favorite lahko čim prej videli tudi na koncertnem odru. In želja se jim je zdaj končno tudi izpolnila.

V hipu prepričali občinstvo

Najbolj vztrajne oboževalke so prizorišče koncerta napolnile že uro pred koncertom, nato pa se je ob deveti uri zvečer začelo obsedno stanje. Prvi koncert finalistov X Factor je odprl domačin, Primorec Matija Jahn, ki je dodobra ogrel občinstvo z uspešnicami legendarnih Queenov, skupine U2 in drugih skladb, ki jih je prepeval že med šovom. In vsi tisti, ki so bili pri njegovi zadnji pesmi še v dvomih, ali se bo občinstvo še bolj razživelo, so hitro dobili odgovor, ko so na oder prišli postavni fantje skupine IN&OUT.

Doživeli so sprejem vreščečih najstnic pod odrom, ki so jasno in glasno dale vedeti, da fantje pač 'zažigajo'. Simpatični fantje so se predstavili s skladbami Snow Patrol, Siddharte in U2, predstavili pa so tudi svoj prvi singel Te čakam, ki je luč sveta ugledal prejšnji teden. Piko na i pa je celotnemu večeru dodala velika zmagovalka šova Demetra Malalan, ki je s svojim izjemnim vokalom očarala občinstvo s skladbami Caruso, Smile in drugimi, manjkal pa ni niti njen prvi singel Poišči me srečno, s katerim se je pri nas zavihtela na vrh lestvice iTunes.

Fenomenalno je bilo!

"Še zdaj ne dojemam čisto, kaj sem ravno doživela. Še nikoli nisem izkusila česa takšnega. Prvi stik z občinstvom je bil super, res je fantastično. Nisem mogla verjeti, kakšen bučen aplavz in kričanje sem doživela, ko sem hodila proti odru. To je res neopisljiv občutek. In priznam, da bi se tega lahko navadila," je v iskrenem smehu povedala Demetra, ki je v prvem nastopu neizmerno uživala in dodala, da je kljub slavi še naprej preprosta 16-letnica.

Z Demetro se strinja tudi Matija Jahn, ki je na nastopu užival kot še nikoli. "To je nekaj božanskega. Dva tisoč src na kupu in same emocije, ljubezen. Med nastopom mi gre po mislih le eno, in sicer, daj jim vse, kar imaš, upanje, optimizem, ljubezen. Mislim, da sem se jim predal. Ljudje so zame glasovali in mi stali ob strani, zato jim moram na neki način vrniti to ljubezen,'' je povedal drugouvrščeni na šovu X Factor, ki je še razkril, da je njegov prvi singel že skoraj pripravljen in da ima pripravljenih tudi nekaj skladb za prvi album.

Evforijo tisočih oboževalk so odprtih rok sprejeli tudi Lovro, Toni, Tim in Luka Alen iz skupine IN&OUT. "Bilo je noro! Resnično nismo pričakovali takšnega odziva, vse skupaj je bilo nad pričakovanji. Na odru smo zelo uživali. Občinstvo je bilo fenomenalno, čudovito je, da doživiš nekaj takega že na prvem koncertu. Ne bi mogli izgubiti nedolžnosti na boljši način," so v smehu priznali fantje, ki že osvajajo glasbene lestvice s prvim singlom Te čakam.

Čakajo jih naporni dnevi

In prav zaradi prvega koncerta, ki je bil zelo uspešen, se Demetra, Matija in IN&OUT že veselijo nadaljnjih nastopov, ki jih, kot nam je zaupal glasbeni menedžer Aleš Uranjek, ne bo manjkalo. "Mislim, da smo vsi trije žiranti šova X Factor danes, s tem koncertom, dobili potrditev, da smo izbrali prave ljudi. Vsi skupaj so dokazali, da so pripravljeni, so odlični in se že veselim novih nastopov. Seveda bodo iz tedna v teden dobivali kilometrino, ampak po tem, kar sem doživel danes, lahko rečem, da jih vse čaka zelo lepa prihodnost in uspešna glasbena kariera," nam je med koncertom zaupal Aleš. Upamo, da bosta na kakšnega od naslednjih nastopov svoje varovance iz šova prišla pogledat tudi Jadranka Juras in Damjan Damjanovič, da tudi sama vidita, da so trije finalisti rojeni za zvezde.