Do nazga z Ladom Bizovičarjem

Lara Jankovič in Brane Vižintin (foto: Marko Ocepek) Marko Ocepek
Vir: Govori.se
22. 3. 2010

Špas teater je za jubilejno, 20. premiero  v lastni produkciji, pripravil poseben dogodek - musical svetovnega slovesa THE FULL MONTY.

Nastal je po istoimenskem filmu iz leta 1997, ki je navdušil množice vseh generacij in si prislužil nominacije za štiri oskarje. Zgodba britanskega filma je leta 2000 na odru Broadwaya požela velik uspeh z več kot 770 ponovitvami, 20 nominacij za prestižne gledališke nagrade in prejela dve prestižni nagradi DRAMA DESK AWARD 2001 in THEATRE WORLD AWARD 2001.

Bistvena sporočila predstave The Full Monty – Do nazga! so iskrenost, prijateljstvo, humanost, čustvenost. V prepletanju liričnih pesmi ter rocka in popa, začinjenih s plesom, se izrisuje tragikomična zgodba o delavcih, ki so izgubili službo in se odločijo zaslužek za preživetje dobiti kot slačifantje. Glavne like bremenijo pogosti problemi današnjega človeka (brezposelnost, zakonska ločitev, homoseksualnost, rasna diskriminacija). S skupnimi močmi, predanostjo in trudom premagujejo moralne prepreke, spoznavajo vrednosti nematerialnih vrednot in na koncu dokažejo, da so se sposobni izkopati iz težke socialne situacije, pa čeprav tako, da gredo »do nazga«.

Glasbeno komedijo Do nazga! je prevajalec Lado Bizovičar umestil v Ravne, nekoč mlado cvetoče mesto z  železarsko industrijo. Delavski razred je medtem zgrešil raj in se znašel na ulici. S preveč prostega časa in s premalo denarja. Skratka, brezposeln. Vendar le do trenutka, ko se šest tehnoloških viškov z neuklonljivim Jernejem Lukowskim na čelu odloči, da na zavodu za zaposlovanje ne bodo več čakali vbogajme, ampak se bodo po vzoru slačifantov Chippendales vrgli v šovbiznis, točneje v moški striptiz. Ne glede na to, da so vsi skupaj in vsak posebej živo nasprotje tega poklica. Vaje in priprave so polne zanimivih, tragikomičnih dogodivščin in sprva kaže, da bo vse skupaj izpadlo kot polomija. Fantje so nerodni, nesproščeni, obremenjeni z različnimi problemi. Najbolj pa jih muči dejstvo, da morajo izpolniti svoj moto, ki pravi, da so boljši kot profesionalci, ker gredo DO KONCA!

Svetovna uspešnica, glasbena komedija Do nazga! nastaja v režiji izjemnega Matjaža Pograjca. V gledališkem dogodku leta vas bodo presenetila izjemna igralska in estradna imena.

Priporočamo