Dobrodelna akcija »Pozor, visoke petke« doživela izjemen odziv

Vir: Govori.se
25. 4. 2012

V nakupovalnem središču Citypark se je v soboto, 21. aprila, z veliko razprodajo redko nošenih čevljev zaključila dobrodelna akcija »Pozor, visoke petke«.

Projekt ozaveščanja o nevarnosti vožnje v neprimerni obutvi, ki sta ga v sodelovanju z oblikovalko čevljev Aljo Novak Viryent pripravila Citypark in Zavod Varna pot, je navdušil številne Slovenke, saj je bilo zbranih kar 90 parov čevljev.

O uspešni razprodaji v nakupovalnem središču se je dogajanje preselilo na Ljubljanski grad, kjer se je odvijala dobrodelna dražba čevljev znanih Slovenk.

Z dobrodelno akcijo »Pozor, visoke petke« do večje prometne varnosti

Namen projekta je bil opomniti ženske na nevarnost vožnje v visokih petkah in spodbujati k večji varnosti na slovenskih cesta. Akcija s sloganom »Petke sezuj in varno potuj« je navdušila številne Slovenke, ki so med 9. in 20. aprilom v dobrodelne namene darovale več kot 90 parov enkrat ali nikoli nošenih čevljev.

Dobrodelna dražba čevljev znanih Slovenk

Sklepno dejanje celotne akcije je po razprodaji čevljev v Cityparku potekalo na Ljubljanskem gradu, kjer so pripravili dobrodelno dražbo čevljev znanih Slovenk pod imenom "Čajanka v visokih petkah".

Svoj par so v duhu dobrodelnosti podarile mnoge znane Slovenke, med drugim Barbra Drnač, Polona Požgan Štorman, Eva Irgl, Danica Lovenjak, Anja Rupel, Manca Košir, Lucija Gubenšek, Doroteja Premužič in Katarina Benček, Betka Šuhel Mikolič, Polona Zoja Jambrek, Maja Martina Merljak, Tina Gaber, Katja Fašink, Violeta Tomič, Nada Brezec, Maria Anselmi, Melita Župevc, Janja Klasinc in Danica Purg.

Prav tako je svoje čevlje darovala pobudnica projekta Alja Novak Viryent, katere ji je v rani mladosti podaril njen zdaj že pokojni dedek, ki je bil hkrati tudi njen mentor in učitelj oblikovanja čevljev.

Dražbo čevljev po izklicni ceni 100 evrov je vodil zabavni slovenski igralec in voditelj Vid Valič, zbranih pa je bilo 1.635 evrov.

Zaradi številnega odziva se akcija zbiranja in prodaje čevljev nadaljuje, nekateri čevlji znanih Slovenk pa so še vedno na ogled in naprodaj na spletni strani Zavoda Varna pot.

Celoten izkupiček bodo namenili izvajanju dveh preventivno-izobraževalnih delavnic, in sicer Stop je Cool ter Rdeča luč za starše, obe delavnici pa bosta spodbujali k večji varnosti na slovenskih cestah.

Priporočamo