Dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja

Dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Govori.se
1. 7. 2012

Včeraj se je na Kraljevem golf igiršču na Bledu zgodil že drugi dobrodelni turnir, ki ga je hokejski šampion Anže Kopitar organiziral v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav.

Na turnirju je svoje golf palice prekrižalo kar nekaj znanih obrazov, poleg Anžeta Kopitarja tudi Jure Košir, Dejan Kontrec, Tomaž Vnuk, Goran Dragič, David Rodman in drugi, ki so se na žgočem soncu kar pet ur borili za zmago, na koncu pa je s svojo ekipo slavil Anžetov mlajši brat Gašper.

Rezultat pa ni bil toliko pomemben kot dejstvo, da je bil turnir tudi dobrodelno obarvan, saj so na dražbi ponudili kar nekaj neprecenljivih kosov, med drugim tudi podpisan dres, ki ga je Anže nosil na finalnem obračunu za Stanleyev pokal. Na koncu so zbrali skoraj 40 tisoč evrov, ki jih bodo namenili Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice. S pomočjo zbranih sredstev bodo socialno ogroženim otrokom omogočili poletne počitnice, del zneska pa bodo podarili tudi Anžetovemu domačemu hokejskemu moštvu iz Hrušice.

Na prireditvi je bila tudi cela razširjena Kopitarjeva družina, pogrešali smo le njegovo mamo Matejo. Intervju z dobitnikom Stanleyevega pokala, ki že 6. julija prispe v Slovenijo, pa si lahko preberete v naslednji številki revije Lea.