Dobrodelni koncert Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile (foto: Zaklop) Zaklop
Vir: Govori.se
4. 9. 2010

Velika dobrodelna akcija zbiranja sredstev za defibrilatorje se je, s svečano podelitvijo priznanj ob 15-letnici Združenja slovenskih poklicnih gasilcev, pričela 13. aprila.  Dva meseca za tem smo bili priča spektakularnemu koncertu Slovenske filharmonije z gostom Tonyjem Cetinskim.  V četrtek, 2. Septembra, je pod zvezdnim nebom zazvenel in uspel drugi v paleti dobrodelnih koncertov pod skupnim imenom Koncerti v Arboretumu Volčji Potok.

Arboretum Volčji Potok je zopet zasijal v soju plemenitosti in odličnosti. Po junijskem koncertu Slovenske filharmonije, sta prvi četrtek v septembru oder prostranega travnika, na veselje nepregledne množice obiskovalcev, ponovno napolnila glasba in ples.

Tudi tokrat z namenom  zbrati prepotrebna sredstva za defibrilatorje za Združenje slovenskih poklicnih gasilcev. Nastopili so  Drušvo baletnih umetnikov  ter vokalna ekstaza Perpetuum Jazzile. Prvi so uprizorili preplet klasike in modernizma, Perpetuum Jazzile pa je s svojim repertoarjem med katerim ni manjkala niti svetovno znana priredba pesmi Africa, obiskovalce dobesedno dvignili na noge.

Organizatorja Arboretum Volčji Potok in podjetje Netvizija sta pod zvezdnim nebom pričarala nepozabno glasbeno in plesno doživetje, katerega je povezoval ambasador akcije, radijski voditelj Jure Sešek.

Naslednji koncert je predviden v pomladnih mesecih prihodnjega leta, sredstva pa se do takrat zbirajo tudi preko sms sporočil. Z besedo NAPOMOC, poslano na številko 1919, lahko vsak donira 1 evro in tako pomaga reševati življenja.  Akcijo, kot častni pokrovitelj, podpira tudi predsednik Republike Slovenije Danilo Türk.

Priporočamo