Dobrodelni turnir Jureta Koširja

Od leve proti desni: Bruno Kernen, nekdanji smučarski tekmovalec, Marko Gorjanc, Luxuris, Katarina Prešeren, Pristop in gostitelj turnirja Jure Košir. (foto: Grega Gulin) Grega Gulin
24. 9. 2012

V soboto, 22. septembra, je na Kraljevskem igrišču na Bledu potekal prvi dobrodelni golf turnir Jureta Koširja - SWINGIT!, na katerem je nastopilo 81 domačih in tujih igralcev golfa.

Med udeleženci turnirja so bili Juretovi nekdanji sotekmovalci ter njegovi smučarski in poslovni prijatelji. S plačilom igralnine in z dobrodelnim puttanjem so igralci za Ustanovo za pomoč otroku z rakom skupno zbrali 5.765 evrov, ček z zbranimi sredstvi pa je Jure Košir na večerni razglasitvi zmagovalcev predal direktorici Ustanove, primarij dr. Majdi Benedik Dolničar. Z zbranimi sredstvi bo Ustanova za pomoč otroku z rakom kupila aparat za preprečevanje in zdravljenje vnetja ustne sluznice, ki nastane kot posledica dolgotrajnega obsevanja in kemoterapij.

S tem pa se pomoč Ustanovi za pomoč otroku z rakom še ni končala. Eden izmed zmagovalcev turnirja, nekdanji smučarski as, Švicar Bruno Kernen, se je namreč v korist Ustanove odpovedal osvojeni praktični nagradi, mobilnemu telefonu, ter ga dal na dražbo. Ob tem je Jure Košir na dražbo dodal še »smučanje z Juretom Koširjem«. Z draženjem so organizatorji zbrali še dodatnih 800 evrov. Tako skupna vrednost donacije, ki jo bo v celoti prejela Ustanova za pomoč otroku z rakom, znaša 6.565 evrov.

Jure Košir je bil po dogodku upravičeno zadovoljen. »Končna ocena je odlično. Vesel sem, da se je večina povabljencev odzvala mojemu povabilu. Zahvala za izjemno izvedbo krstnega dogodka, ki bo nedvomno postal tradicionalen, gre agenciji Pristop in Aljoši Bercu z blejskega igrišča. Brez njih dogodek ne bi bil tako uspešen, kot je bil. Verjamem, da bo prihodnje leto na turnirju zaigralo še več nekdanjih smučarskih asov, ki bi zanesljivo prišli že letos, če ne bi od ideje do izvedbe minili le štirje meseci.«

Absolutna zmagovalka turnirja je Teja Kikelj, ki je do naslednjega leta v last prejela prehodni pokal turnirja SWINGIT!. Drugi dobrodelni golf turnir Jureta Koširja – SWINGIT! bo potekal v soboto, 14. septembra 2013, prav tako na Kraljevem igrišču na Bledu.

Rezultate turnirja lahko najdete na http://golfportal.info.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri