FORMAraton 2012 uspel, pretekli smo 12.190,992 km

Jure Košir in takeči pred startom (foto: Forma F+) Forma F+
Vir: Govori.se
23. 4. 2012

Jure Košir je s športno trgovino Forma F+ že 4. leto zapored priredil dobrodelni tek FORMAraton, ki se je v soboto odvijal v Tivoliju.

Slogana 'vsak kilometer šteje' so se tudi tokrat držali vsi udeleženci, od tistih najmlajših, ki so prehodili le en krog, do tekačev, ki so tekli celih 8 ur. Vsi tekači, ki se jih je letos zbralo še več kot preteklo leto, pa so skupaj pretekli 12.190,992 kilometrov.

»Vesel sem, da se je letos zbralo še več tekačev kot lani in da smo skupaj tekli za dober namen, saj bomo sredstva namenili obnovi stanovanja za starše, katerih otroci so zboleli za rakom. Hvala vsem, ki ste tekli,« je povedal Jure Košir. Za obnovo stanovanj na hematoonkološkem oddelku pediatrične klinike so udeleženci Formaratona zbrali 2.409 evrov.

S plemenito gesto pa se je izkazala tudi hokejska reprezentanca Japonske, ki je v preteklih dneh igrala na Svetovnem prvenstvu v hokeju v Ljubljani, saj je donirala Sony hišni kino za stanovanja, namenjena staršem bolnih otrok.

Dobrodelnega teka pa so se udeležili tudi mnogi znani Slovenci, ki so s svojo prisotnostjo dokazali, da se zavedajo, da so tudi sami tisti, ki lahko širijo dober namen in pomagajo. Kilometre so tako, poleg Jureta Koširja in Reneja Mlekuža z družinama, nabirali tudi Peter Poles z družino, Špela Grošelj, Denis Porčić – Chorchyp, Maruša Ferk, Ana Kobal, Špela Pretnar, Jani Klemenčič in drugi.

Na dobrodelnem teku Formaraton pa ni bilo malo tistih, ki so tekli celih osem ur. Tekači so lahko tekmovali v posamični ženski in moški kategoriji ali v skupini.

Med predstavnicami nežnejšega spola je zmagala Brigita Burja, ki je pretekla dobrih 83 kilometrov, za njo je bila Nataša Robnik s pretečenimi 81,3 kilometri, tretja pa Sonja Leskovar, ki je pretekla 75,5 kilometrov.

Med moškimi jih je največ, skoraj 97, pretekel Boris Ivanovič, drugi je bil Zvonko Blatnik, ki je pretekel 92,9 kilometrov, tretji pa Uroš Sojer s pretečenimi 90,9 kilometri

Med ekipami pa se je vnel trd boj, katera bo boljša, in na koncu so bili za slaba dva pretečena kilometra boljši člani Tekaškega foruma Ultra, ki so pretekli skoraj 701 kilometer, za njimi so bili člani ekipe NGUJEVCI 1 s 669,4 kilometri in na tretjem mestu Spartathlon Team, ki je pretekel 463,3 kilometre.

Medtem, ko so v Tivoliju najbolj vztrajni nabirali kilometre, pa so organizatorji poskrbeli tudi za najmlajše, ki so se  pomerili na Sporty-jevem teku.