Jinny in Tina, lepotici, ki sta skočili s padalom

Vir: Nova
31. 7. 2013

Miss osebnosti za miss Earth Slovenije Jinny Ribič je pred dnevi doživela nekaj, kar si je želela vse življenje. Skok s padalom je bil njena največja želja.

"Zdaj že vsi vedo, da se ne bojim niti ene adrenalinske preizkušnje. Od tistih, ki sem si jih najbolj želela, sta mi do nedavnega ostali dve: skok z vrvjo in skok s padalom, ki sem ga končno doživela na letališču v Slovenj Gradcu," je povedala navdušena Jinny, ki je s pomočjo ekipe Aviofuna in padalskega kluba Skeri-Fly opravila svoj prvi tandemski skok.

"Jože Veldin, ki me je pripel nase, izkušen padalec, s katerim so skočili že številni znani Slovenci, je bil kavalir in pol. Pripravil je vse, kar je bilo potrebno za varen skok, in v zraku je bilo ... kako naj povem ... Noro!" nam je zaupala Jinny, navdušena nad izkušnjo, ki jo je doživela.

"Vesela sem, da smo skok opravili proti večeru, saj je bilo z vrha videti sončni zahod," je še povedala Jinny, ki že razmišlja o tem, kdaj po ponovno skočila proti Zemlji. "Naslednjič grem s 6000 metrov, pa naj bo, kar bo," je še dodala.

Tina Maze je skok izpeljala brez napake

Pred leti je na Goričko iz letala AN-2 z višine 3100 m skočila tudi najboljša smučarka na svetu Tina Maze. Skok je izpeljala popolnoma brez napake in po pristanku na novoodprto igrišče najprej izustila: "Gremo še enkrat," nato pa dodala: "Naj še kdo reče, da sem jaz nora, ki se v smuku spustim navzdol. Joj, padalci!"

Ste tudi sami po duši avanturist in ste preizkusili že vse mogoče adrenalinske zadeve? Če potrebujete nov test psihofizičnih sposobnosti, smo za vas poiskali nekaj novih andrenalinskih norosti.