Jubilejni 10. Čarobni dan

Vir: Govori.se
5. 3. 2012

Kranjska Gora  se je v  nedeljo, 4. marca, prelevila čisto pravo pravljično pokrajino, kjer so se starši nostalgično spominjali otroških dni, malčki pa na snegu uživali s svojimi pravljičnimi junaki.

Smučišče in prizorišče pod njim je napolnila čarobna večtisočglava množica.
Namen Čarobnega dne je, poleg dobrodelne note, družinam omogočiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Pokazati otrokom čare narave, ki smo jih bili v našem otroštvu deležni mi in jih (vsaj za en dan) odtegniti od računalnika. Tisoč družinam so RTC žičnice Kranjska Gora omogočile, da za ceno ene odrasle smučarske vozovnice smuča cela družina. Najmlajši so se zabavali v čarobnih delavnicah in se preizkušali v zimskih športnih igrah.

Kljub skromni snežni podlagi, so organizatorji izpeljali obe oz. vse tri tekme; Smučarski izziv, kjer so se udeleženci poskušali približati času Boštjana Romiha, otroški Smučarski izziv, kjer so otroci lovili čas Boštjanove hčerke Rose in pokal Alpsko mleko. Slednji je bil v organizaciji smučarske šole Urška Hrovat, otroci pa so pokazali pravo borbenost in dosegli odlične rezultate.

Čarobno vzdušje so na odru pričarali Nuška Drašček, Brigita Šuler, Samuel Lucas, Alenka Gotar, Lina Kuduzović, Pustotniki in plesna skupina Jay Dance Studio in voditelj prireditve Uroš Lavrič iz zavoda Enostavno prijatelji. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju.

Organizator Netvizija je, s pomočjo pokroviteljev, tudi tokrat 100 otrokom iz socialno šibkejšega okolja omogočil celoletno brezplačno obiskovanje obšolskih dejavnosti. Otroci bodo vse leto, skupaj s svojimi vrstniki, obiskovali krožke in aktivnosti po lastni izbiri.

Dobrodelni družabni dogodek Čarobni dan, je svojo pot začel leta 2009 v Arboretumu Volčji Potok, kamor se vrača vsako zadnjo nedeljo v avgustu. V treh letih in pol je deset Čarobnih dni obiskalo skupaj preko 120.000 obiskovalcev.

Kranjska Gora je bila prvo nedeljo v marcu v znamenju otroške sreče, iskrenega veselja in plemenitih dejanj za kar sta v največji meri zaslužna organizatorja: podjetje Netvizija ter Občina Kranjska Gora.  Naslednji Čarobni dan bo v nedeljo, 6. maja, na Bledu.