Zrnec in Čolić poskrbela za vrhunski glasbeno-zabavni šov

Zdravko Čolić in Jurij Zrnec (foto: Alesandar Domitrica) Alesandar Domitrica
22. 6. 2014

Če prvega ne pozabiš in je šel drugi v anale kot koncertni spektakel v srcu Ljubljane, si bomo 3. Kuponkov rojstni dan na letnem telovadišču Ilirija zapomnili kot vrhunski glasbeno-zabavni šov, katerega glavna protagonista sta bila pol ducata obazov Jurija Zrneca in neponovljivi Zdravko Čolić.

K popolni sliki sodijo še ansambel Saša Avsenika, skupina Mira Todosovskega, hrvaška pevka Lana Jurčević, tolkalci beograjske glasbene legende Dragoljuba Đuričića (YU grupa, Leb i sol), plesalci s Terazij, hitrojezični beatboxer Murat in seveda rojstnodnevna torta!

Začelo se je kislo, a Jurif je pokazal, da ni iz soli, obiskovalci pa se tudi niso pustili motiti tistim nekaj kapljam in so delno pokriti prireditveni prostor zapolnili že pred 19. uro. Ko pa se je Miru Jurij pridružil kot Halid Bešlić, se je usmililo tudi nebo in nad Ilirijo se je prikazala mavrica.

Jurija smo potem spoznali še v nekaj preoblekah, po odzivih publike sodeč pa bo pravi hit njegova reinterpretacija Franca Koširja s tretjo generacijo svetovno znane glasbene dinastije iz Begunj. Mojster ceremonije se je pokazal v najboljši izdaji, odlično pa sta se ujela tudi z zvezdo večera, Zdravkom Čolićem, ki je - pa naj se sliši še tako klišejsko - res, kot vino, iz leta v leto boljši.

Vrhunec večera je bilo rezanje rojstnodnevne torte, pri katerem sta z Zdravkom in Jurijem združila moči lastnika Kuponka, Filip Jorgačević in Denis Potočnik, potem pa je sledila še ura in pol Čolićevih hitov in izbranih skladb z novega albuma Vatra i barut.

Priporočamo