Krst bodočega britanskega kralja princa Georgea

Krst bodočega britanskega kralja princa Georgea (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2013

Končno je prišel dan krsta malega princa Georgea, ki se je rodil 22. julija in je razveselil Britance, s tem pa je kraljeva družina postala še bolj popularna.

Krst je se odvil v palači St. James, kjer je ležala tudi princesa Diana, preden so jo pokopali. Izbor prav te kapelice je zato zelo intimen. Zadnja predstavnica kraljeve družine, ki so jo tu krstili, je bila princesa Beatrice (25). Princa je krstil Justin Welby, nadškof iz Cantenburryja.

Ker je javnost navajena, da je več ali manj vse, kar se dogaja na kraljevem dvoru, na očeh vseh, je seveda zdaj nekoliko razočarana. Krst bodočega kralja je zgodovinski  trenutek, za katerega so številni upali, da ga bodo lahko videli. A to se ni zgodilo. So pa zato že na voljo prve fotografije, ki si jih lahko ogledate v fotogaleriji.

Še to, od daljnega leta 1841 so skoraj vsi kraljevi dojenčki oblečeni v svileno oblekico s čipkami, ki so jo prvič uporabili pri krstu kralja Edwarda VII in kot je razvidno iz fotografij, so v čipko odeli tudi malega Georgea.

Priporočamo