Krvodajalska akcija s Tino Gaber

Strokovni sodelavec za področje krvodajalstva RKS Ljubljana Boštjan Novak, Tina Gaber in Strokovni sodelavec za področje krvodajalstva OZRK Ljubljana Miha Rajterič. (foto: Jasmina Hasković) Jasmina Hasković
Vir: Govori.se
7. 4. 2009

Na Zavodu za transfuzijo v Ljubljani je na pobudo misice Tine Gaber potekala krvodajalska akcija.

Tina je krvodajalsko akcijo izvedla v sodelovanju z Rdečim križem, na njo pa povabila znane Slovence. Kljub temu, da se Tina pri vabilih ni šparala je bila udeležba mala. Akcije so se kot predstavnice nežnejšega spola udeležile Playboyeve zajčice Katja, Špela, Doroteja in Barbara, manekenka Sabina Remar in aktualno playboyevo dekle leta Sabina Mali.

Lepotice neprimerne krvodajalke

Lepotičke pa so svoj obisk zaključile pri zdravniku. Potem, ko so prijazne sestre v laboratoriju ugotovile katero krvno skupino dekleta imajo je sledil še pregled pri zdravnici. Ta je dekleta zavrnila in dejala, da so neprimerne krvodajalke. Glavni razlog zavrnitve pa so bili kilogrami. Naše lepotičke so namreč prelahke, da bi lahko darovale kri.

 Daroval Frenk Nova in Mare B

Moške barve sta zastopala pevca Frenk Nova in Mare B, za katera se je zdravnica odločila, da sta primerna krvodajalca. Mare B je imel začetniško tremo, vendar je Tina poskrbela, da le ta hitro minila in da je pozabil na iglo. Ves čas darovanja ga držala za roko in z njim klepetala. Nekoliko bolj pogumen je bil Frenk, ki je kri že daroval. Ob njegovem stolu pa sta stali Sabina Remar in Sabina Mali ter radovedno opazovali kako zadeva sploh poteka.

Tino je podprl tudi fant

Čisto na koncu akcije, ko so vsi že skoraj odšli domov je Tino presenetil njen fant Primož. Tudi sam je namreč prišel, da bi se udeležil akcije. Družbo pa mu je delal njegov brat Rok, ki je prav tako daroval kri.