Modna revija Alice Bossman

Modna oblikovalka Maja Ferme in njen fant Igor Kapš (foto: Anka Bulovec) Anka Bulovec
Vir: Govori.se
6. 6. 2011

Prostori ljubljanskega gradu so za en večer postali središče modnega dogajanja.

Svojim zvestim strankam in javnosti se je predstavila mlada modna oblikovalka Alice Bossman. Dekle je na ogled postavilo kar dve kolekciji, pomlad/poletje 2011 in jesen/zima 2011.

»Predstavljene kreacije govorijo zgodbo mojega življenja. Navdih dobivam ravno iz življenjskih situacij. Večkrat pa je povod za nadaljnje ustvarjanje tudi slikarsko delo ali knjiga.« Svojo zadnjo modno stvaritev si bo še posebej zapomnila. Ustvarjala jo je kar 700 ur, na njej pa se blešči 40 tisoč kristalčkov Swarovski. Da so bili hodi manekenk popolni, sta poleg Alice poskrbela še stilistka Maja Lazar in oblikovalec čevljev Samir Šakovič. Prvi ji je čestital oče in piranski župan Peter Bossman, ki ji ob mimohodu manekenk podaril bogat cvetlični šopek.


Sicer pa je Alice Bossman že od malih nog sanjala o svojem bodočem poklicu ter redno spremljala domačo in tujo modno sceno. Petindvajsetletna Pirančanka je sanje začela postopoma spreminjati v realnost, ko se je po končani gimnaziji v rodnem kraju preselila v Milano. Tam je dobro leto nabirala izkušnje na šoli Europeo di Design. Svojo pot je leto pozneje nadaljevala in študij tudi zaključila na prestižni londonski fakulteti Instituto Marangoni. Zdaj se vesli nove kolekcije in odprtja trgovine na Trubarjevi 47 v Ljubljani. Tam se bo strankam posvečala individualno.

Priporočamo