Najgloblji poker turnir v Sloveniji

8. 5. 2013
Deli

Največja spletna stran za igranje pokra na svetu PokerStars je v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije v Velenju organizirala ekstremni poker turnir, ki je potekal skoraj 200 metrov pod zemljo.

V družbi profesionalnih igralcev pokra in drugih ljubiteljev te igre so se znani Slovenci, med njimi 6pack Čukur, Tim in Toni iz skupine In&Out, Igor Bračič (Slon in sadež), Katja Jevšek, Klemen Klemen, Iztok Melanšek od Tabujev, Fredi Miler in drugi pomerili v prvem podzemeljskem poker turnirju pri nas.

Gostitelja dogodka sta bila priljubljena TV voditelja in prva slovenska člana ekipe PokerStars Peter Poles in Dani Bavec, ki sta na dogodku zelo uživala. "Navdušena sva nad druščino, ki se je zbrala tako globoko pod zemljo, od najinih prijateljev iz slovenske zabavne scene, do profesionalnih igralcev in ostalih ljubiteljev pokra. Ambient je resnično veličasten, adrenalin pravega poker turnirja pa daje dogodku še poseben pečat," sta dejala Peter in Dani.

Ob koncu dogodka sta v imenu PokerStars podelila tudi donatorska sredstva dobrodelnima organizacijama po njuni izbiri. Izbrala sta Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje in Društvo Projekt Človek.

Poleg najglobljega turnirja pokra pri nas so se udeleženci podali tudi na ogled Muzeja premogovništva Slovenije, kjer so si ogledali zanimive scene. Spoznali so, kako je v preteklosti potekalo življenje in delo globoko pod zemljo, s kakšnimi napravami so rudarji včasih odkopavali lignit in kako se je premogovništvo razvijalo od starih dni naprej.