Nepozaben 'sanjski' dan Maje Misson

Mladoporočenca  sta blestela v poročnih oblačilih. Njegovo so po meri naredili v RRmoda Venecijana, nevesta pa je žarela v pastelno obarvani poročni kreaciji agencije Sandra.  (foto: Flare Visuals) Flare Visuals
Vir: Story
10. 10. 2013

Nekdanja manekenka in pevka, Primorka Maja Misson, ki je nepogrešljivi člen podjetne družinske agencije Misson, je pred dnevi v 'svojem' Piranu svojstveno vstopila v zakonski stan z dolgoletnim fantom Igorjem, s katerim imata punčko Lino.

Poročni obred mladoporočencev je potekal v objemu sonca na elitni lokaciji za Hotelom Piran z lepim pogledom na morje in bil po mnenju izbranih povabljencev v vseh pogledih prava paša za oči. Vrhunsko slovensko podjetje Poročna dekoracija je poskrbelo, da je bil Piran za tisti poseben dan na določenih lokacijah prepleten s prav posebno pravljično nitjo, ki je svojstveno povezovala preteklost skozi sedanjost ter poroki Maje in Igorja dodala nepozaben pečat kraja, v katerem sta se poročila.

Za glasbeno nit poročnega dne je obredu poskrbela pevka Alenka Godec, na poročnem slavju v Gledališču Tartini pa legendarni pevec Vlado Kalember ter DJ Lovro. Seveda smo Majo poklicali in jo povprašali, kako je preživela ta nepozaben življenjski dan, kjer so solze sreče tekle le korak od morja.

Organizacija poroke je stekla še pred zaroko

"Poročni dan sta pravzaprav določila Igor in Domen, saj sta poroko začela organizirati, še preden me je Igor zaprosil. Njegova želja je bila, da bi z zaroko zavlačeval do zadnjega in me pripeljal do 'oltarja' tako rekoč brez moje vednosti. Vmes se je premislil, ker se je zavedal, da bi bilo izjemno težko skrivati vse to pred mano," nam je v smehu kot iz topa razkrila Maja in nadaljevala:

"Da je organizacija poroke že nekaj časa potekala brez moje vednosti, mi je bilo v bistvu prav všeč. Ne bom pozabila presenečenja, ko sem se na glas spraševala, kdaj bi bil idealen dan za dogodek in ali je tri mesece pred 21. septembrom dogodek sploh mogoče organizirati, pa mi je Domen odgovoril: "Maja, dvorana je že zdavnaj rezervirana! Vsako dekle si želi imeti prste zraven pri takem dogodku in žal bi mi bilo, če bi zamudila priprave, ki so zame bile zelo prijetne, saj je stres blažil brat Domen, ki je takoj našel rešitev za vsako težavo. Nepozabna je bila tudi dekliščina."

Po novem je Maja Rusjan

Pevska lepotica in manekenka je z vstopom v zakonski stan prevzela tudi priimek svojega moža Igorja in po novem je Maja Rusjan. Zanimalo nas je, kako to, da se je odločila za tak korak, saj jo je medijska javnost vedno povezovala s priimkom podjetne družine Misson.

"Igorjev priimek sem prevzela, ker smo zdaj družina. Lina, Igor in jaz. Na svoje korenine ne bom nikoli pozabila niti si tega ne želim, mislim, da se vsi zavedajo, da smo v družini vsi zelo tesno povezani. Zdaj gre le za nov list v življenju. Poleg tega sem ponosna na to, da lahko nosim možev priimek. Če se bom nekega dne odločila vrniti na glasbeno pot, bom to storila s priimkom Misson - ker sem neko glasbeno pot že prehodila, je to moje 'umetniško ime' in me bodo ljudje znali povezati z vsem, kar sem na glasbenem področju naredila do zdaj. Bratu Domnu in mami Barbari pa bom poskušala vedno pomagati pri družinskem podjetju. To je del mojega življenja in ponosna sem nanj, kot sem ponosna na brata in mamo ter njuno delo," je Maja brez ovinkarjenj razkrila trdno odločitev.

Mladoporočenca sta si za otvoritveni ples izbrala glasbo iz filma Briljantina ter vsakemu gostu oziroma povabljencu kot zahvalno darilo podarila tudi čokoladno pismo. Od skritih virov smo izvedeli, da sta si zakonca Rusjan po nepozabnem 'zaročnem' križarjenju za poročno potovanje izbrala Turčijo, kjer nameravata sproščeno uživati v krogu družine. Seveda smo za konec Majo vprašali, ali z možem Igorjem že razmišljata o povečanju družine v prihodnosti.

"Z Lino in Igorjem zelo radi potujemo. Lino smo že kot dojenčka navadili potovanj, voženj in je zelo prilagodljiva popotnica. Vsekakor razmišljava o povečanju družine in ne bova ostala samo pri enem otroku." (smeh)

Tri mesece za organizacijo

Majin brat Domen Misson, ki velja za odličnega organizatorja porok v agenciji Misson, nam je razkril družinske priprave na poroko. Vse do zadnje podrobnosti je bilo profesionalno izpeljano.

"Želja vseh je bila, da celotna poroka poteka na enem mestu. Odločitev o lokaciji poroke je bila lahka, saj sta kraj obreda in kraj poročne večerje z zabavo - Gledališče Tartini - zelo blizu, večina svatov pa je prespala v Hotelu Piran, kjer sta prvo poročno noč preživela tudi Maja in Igor (suita)," nam je na hitro razkril Domen in nadaljeval:

"Organizacija poroke je potekala tri mesece, in sicer v sodelovanju s poslovnimi partnerji, s katerimi delamo že vrsto let. Skupaj smo poskrbeli za elegantno in nadvse pravljično poroko. Na Gledališče Tartini je že pred leti pomislila mama Barbara, saj je čudovit ambient za tovrstne dogodke. In tako je Majina in Igorjeva poroka potekala tu (za kar gre velika zahvala portoroškemu Avditoriju).

Čeprav je bila organizacija poroke zahtevna, je bilo najtežje skrivati presenečenja pred Majo in Igorjem. Nista namreč vedela, da ju bo poročil ljubljanski župan Zoran Janković, prav tako nista vedela za veličasten ognjemet nad morjem. Vesel sem, da nam je uspelo vsaj nekaj zadev skriti pred njima do zadnjega," doda v smehu.

Alojz Petrovčič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 41/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 41/2013

Story Story 41/2013, od 02. 10. 2013