Neskončna harmonija za oči, ušesa in za dober namen

Neskončna harmonija za oči, ušesa in za dober namen (foto: Darja Štravs Tisu) Darja Štravs Tisu
20. 6. 2014

Včeraj so obiskovalci prestopili vrata čudovitega Arboretuma v želji, da so del dvojega - tako prelepega ambienta, ovitega v sončne melodije, kot tudi del donacije, za katero so z nakupom vstopnice prispevali za sanacijo škode v Arboretumu in ureditvi poti za nemoten dostop do parka za invalide.

Pod milim nebom, ki je ob otvoritvi Neskočne harmonije, z nekaj kapljami dežja »blagoslovil« dobrodelno noto koncerta, so poslušalci razgrnili dekice in se predali uro in pol sladki glasbeni sladici.

V soju sončnega zahoda je harmonijo že tako uigranega Orkestra Slovenske filharmonije pod taktirko Roka Goloba, ki je skupaj z očetom, Janijem Golobom spisal vso kompozicijo, čudovito dopolnil zvok trobente prvega gosta večera –Tiborja Kerekeša. Zvezda večera je bil seveda Stingov kitarist Dominic Miller s svojim bandom.

Z izbranimi glasbenimi gosti so občinstvu postregli z največjimi Stingovimi, Dominicovimi uspešnicami ter še eno avtorsko skladbo Roka Goloba. Izjemen glas Massima nas je popeljal v romantično vzdušje s pesmijo Shape of My Heart, Maja Keuc pa naježila kožo z odlično interpretacijo Fragile in Fields of Gold.

Slovenska Filharmonija v Arboretumu je tako postregla z vrhunsko glasbo izjemnih glasbenikov, ki so objemali naravo z notami upanja in pozitivne energije. Po žledolomu, ki ni prizanesel tudi največjemu slovenskemu botaničnemu parku, so resnično zavrteli kolesje časa naprej in poskrbeli, da je pokalo le še od veselja.

"Vzdušje je bilo več kot odlično in lahko se nadejamo novim glasbenim sladicam v tem prečudovitem okolju, ki ga ponuja Arboretum," je dejal direktor Slovenske Filharmonije, Damjan Damjanovič.

Če ste koncert v živo zamudili, vas vabimo k ogledu posnetka danes ob 20. uri na prvem programu Televizije Slovenija.