Nika Kljun in Anže Škrube: Slovenska ambasadorja plesa

Naziv »slovenski ambasador plesa« nosi v sebi vrhunskost na tekmovalnem področju, vrhunskost na koreografskem in trenerskem področju, mednarodno prepoznavnost in uspešno delovanje kot cenjen predavatelj v domovini in tujini.  (foto: Jure Makovec) Jure Makovec
Vir: Govori.se
18. 2. 2011

V sredo zvečer je v Festivalni dvorani v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nazivov nagrajenec leta Plesne zveze Slovenije in Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije. Priznanja so prejeli skupine, plesni pari in posamezniki, ki so v letu 2010 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma in v svetu.

Najvišje priznanje Plesne zveze Slovenije, ki sta ga do zdaj prejela samo Andrej Škufca in Katarina Venturini »slovenska ambasadorja plesa« sta prejela Nika Kljun in Anže Škrube. Oba sta že v rani mladosti pričela uspešno tekmovalno pot. Vsem nazivom svetovnih prvakov, ki sta jih osvojila kot plesalca, nizata uspehe tudi kot koreografa skupin, katere vodita. Delujeta kot predavatelja na workshopih po tujini, sta idol in vzornika mladim in z uspešno plesno potjo prispevata k popularizaciji slovenskega plesa.

V sklopu modernih tekmovalnih plesov je solistka leta postala vsestranska plesalka Klara Lainšček (Društvo Kazina). Plesna dvojica leta 2010 sta postala Nan Jordan in Žan Jeršin (Društvo Kazina).

Mala skupina leta 2010 je postala skupina Maestro boys (Športno kulturno plesno društvo Maestro). Velika skupina leta 2010 je postala Formacija 300 (Športno kulturno plesno društvo Maestro).

Srebrni znak sekcije modernih plesov  je prejela mladinska tekmovalka Nika Bolčič (Plesno društvo Blejski plesni studio). Srebrni znak sekcije za rokenrol je prejel mladinski par Jaka Južnič in Helena Gutnik iz Plesnega kluba M iz Ljubljane.

Dobitnika naziva »plesni par leta« v članski kategoriji  standardnih in latinsko ameriških sta uspešen par mlajše generacije Miha Vodičar in Nadiya Bychkova iz Plesnega kluba Fredi Ljubljana. Naziv »plesni par leta« v profesionalni kategoriji standardnih in latinskoameriških plesov« sta prejela Luca Bussoletti in Tjaša Vulič iz Plesnega kluba Urška.

Naziv »Plesni par leta v profesionalni kategoriji v standardnih in latinskoameriških plesih po izboru Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev« sta prejela Andrej Škufca in Melinda Törökgyörgy.

Priporočamo