Nočni tek

19. 9. 2012 | Vir: Govori.se
Deli

Nočni tek, ki ga je v okviru projekta 'We run this town' tudi v Ljubljani pripravil NIKE in Zavod ŠOU šport Ljubljana, so Slovenci sprejeli z navdušenjem.

Navijači so ob progi spodbujali tekače, ti pa so – eni hitreje in drugi nekoliko manj- pretekli 3 kilometre dolgo razdaljo po središču mesta in se povzpeli še na grad, kjer jih je čakalo novo presenečenje: velika Nike zabava!

ekreativni in profesionalni tekači so se na Prešernovem trgu zbrali že slabi dve uri pred štartom, saj se je osrednji trg v prestolnici spremenil v največjo telovadnico na prostem. Udeleženci teka so se namreč ogreli skupaj z Nike inštruktorjem Matejem Cankarjem ter povezovalko Manjo Plešnar, za dvig razpoloženja je skrbel še odličen DJ Maj ter še bolj odlični Collegiumovi animatorji, vse skupaj pa je bolj kot tekmovanje spominjalo na vsesplošno zabavo v slogu 'zdrav duh v zdravem telesu'. Nasmejana množica se je nato odpravila do štartne črte in točno ob osmi uri zvečer začeli teči proti cilju.

Ko so tekači pretekli ciljno črto, so jih na grajskem dvorišču čakale majice Nike, pijača in jedača, predvsem pa dobra zabava, ki so jo zakrivili člani srbske skupine Gitarsi. Na vrhu pa so jih pričakali tudi Nike ambasadorji; Alenka Bikar, Marija Šestak, Peter Klinc, Alya, Brigita Langerholc, Ajda Sitar in Špela Grošelj, članici SheDivaz Ula Šemole in Tina Vunjak.