Otroška humanitarna akcija

Vir: Govori.se
17. 2. 2010

V torek, 16. februarja, je v Ankaranu, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič potekalo zaključno dejanje humanitarne akcije Tudi otroci pomagamo.

Nakupovalno središče Citypark je v sodelovanju z Rdečim križem organiziral zbiralno akcijo, v kateri so sodelovali predvsem otroci, ki so svoje igrače, oblačila, šolske potrebščine in otroško opremo oddali drugim otrokom iz socialno ogroženih družin. Akcija je bila izjemno uspešna, saj so otroci s svojimi donacijami zbrali več kot 5000 različnih dobrin, kar presega prvotno zastavljeni cilj za dobrih 50%.

Zaključnega dejanja sta se udeležila tako direktor nakupovalnega središča Marko Kovač kot generalni sekretar RKS Janez Pezelj.

Marko Kovač, dipl. ing., direktor nakupovalnega središča Citypark je ob predaji povedal: »V času gospodarske krize je ključno, da pomagamo drug drugemu. Socialno ogrožene družine si zaslužijo naše pomoči in izjemno sem zadovoljen z odzivom obiskovalcev, ki ga je sprožila naša dobrodelna akcija. Sodelovanje z Rdečim križem Slovenije se je ob zaključku izkazalo kot izjemno uspešno, saj smo presegli zastavljen cilj kar za 50 odstotkov. Poleg tega pa smo najmlajše obiskovalce spodbudili, da združijo nakupovanje in zabavo z dobrodelnimi dejavnostmi.«

Priporočamo