Pražen krompir privabil množico ljudi

1. 8. 2010 | Vir: Govori.se
Deli

V okviru 28. kranjske noči in največjega festivala na Gorenjskem Kranfest so v soboto dopoldan znani športniki, umetniki, poslovneži, društva in z njimi tudi kandidati za župane MOK pod okriljem Zavoda za turizem Kranj že drugič tekmovali v pripravi preženega krompirja.

Kranjčani so si tokrat za predsednika komisije izbrali kar župana sosednje občine Šenčur, ki sicer po vsej Sloveniji slovi ravno po krompirju, Mira Kozelja, ki je skupaj s strokovno in o krompirju odlično podkovano komisijo ugotovil, da so najboljši krompir spražili prav v ekipi Kranjski umetniki v kateri so bili kranjski slikar Nejč Slapar, najglasnejši legendarni kranjski gledališčnik Pavel Rakovec, najbolj duhovit gorenjski "pokončno stoječi" humorist Pižama, umetnik Zoran Srdić Janežič in edina njihova dama, umetnostna "rokodelka" Barba Štemberger Zupan.

In če je bilo praženje krompirja zanimivo za številne Gorenjce si lahko predstavljate tudi kako zanimivo je bilo šele, ko so ga delili brezplačno, ob tem pa so se na odru predstavili tudi številni ljudski godci in glasbeniki, skupaj z odlično skupino Kredarica iz Novega Sada.

Veliko občudovanja je požela tudi sicer na četrto mesto uvrščena ekipa medijskih osebnosti in športnikov v kateri so pevka Petra Polak (Jazz Station), Metka Štok, Franc Hvasti, Tadej Valjavec in Janez Dolinar pripravili odličen Prešernov pražen krompir s suhimi figami in kislo smetano, posebnost letošnjega tekmovanja pa je bila tudi v tem, da so se na njem predstavili vsi županski kandidati za mesto župana Mestne občine Kranj in se vsak po svoje izkazali v pripravi praženega krompirja.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan